nieuws

Buitenspeeldag Aalderinkshoek Almelo in teken van verkeersveiligheid

De bewoners van de wijk Aalderinkshoek in Almelo hebben de landelijke buitenspeeldag vandaag aangegrepen om aandacht te vragen voor de verkeersveiligheid. De activiteiten in Almelo waren er op gericht automobilisten, kinderen en ouders bewust te maken van hun eigen gedrag in het verkeer.
Anderhalf jaar geleden werd in de wijk een 4-jarig jongetje doodgereden door een auto die te hard zou hebben gereden. Veel buurtbewoners zijn blij dat er drempels zijn gekomen, maar er wordt volgens velen nog steeds te hard gereden. Wethouder Cornelisse was vanmiddag naar de wijk gekomen om als start van de buitenspeeldag een 30-kilometerbord op de Chopinstraat te schilderen.
Daarna konden vooral de kinderen zich vermaken met allerlei verkeersgerelateerde activiteiten. Zo was er een vrachtwagen de straat in gereden om kinderen duidelijk te maken hoe gevaarlijk de dode hoek is. Ook kon een verkeersquiz gespeeld worden, was een fietsparcours uitgezet en was er de mogelijkheid de fiets te laten controleren.
Er werd medewerking verleend door de gemeente Almelo, Scoop Welzijn en Veilig Verkeer Nederland.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.