nieuws

Food Truck Festival in Volkspark Enschede trekt duizenden bezoekers

De eerste editie van het Food Truck Festival TREK in Enschede was een groot succes. Zo'n 25.000 bezoekers kwamen dit weekend naar het Volkspark, dat was omgetoverd tot een groot openluchttheater met allerlei mobiele keukentjes.
Tientallen keukens in busjes, caravans en oldtimers stonden in het Volkspark geparkeerd. Bezoekers konden genieten van lekkernijen en gerechten van over de hele wereld. Het eet- en drinkfestijn werd gecombineerd met live muziek, kleinkunst en theater.

Grootste foodtruck-festival
TREK werd vorig jaar alleen nog georganiseerd in Utrecht en Den Haag. Dat was zo'n succes dat het reizende festival dit jaar is uitgebreid met Enschede, Nijmegen, Maastricht, Den Bosch en Den Haag. Het is daarmee het grootste foodtruck-festival van Nederland.
Volgens organisator Emiel Faulborn was de eerste editie in Enschede ook een groot succes. "Gemiddeld hebben we zo'n 10.000 bezoekers per dag gehad. Alleen vrijdag was het de helft minder, vanwege het onweer later op de dag," zegt Faulborn. "Hierna trekt de karavaan met foodtrucks weer verder naar de volgende stad en wie weet zijn we volgend jaar weer terug in Enschede."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.