nieuws

Warmtenet Hengelo gaat samenwerken met Alliander en Ennatuurlijk

Warmtenet tussen Twence en AkzoNobel in Hengelo
Warmtenet tussen Twence en AkzoNobel in Hengelo
Gemeente Hengelo gaat het warmtenet verder ontwikkelen met Ennatuurlijk en Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling. Daartoe hebben de drie partijen een intentieverklaring ondertekend.
Het doel van de samenwerking is de klanten van het warmtenet beter van dienst te zijn en het warmtenet verder uit te breiden. De eerste mijlpaal is de uitbreiding van de hoofdleiding. AkzoNobel kan dan de restwarmte, die het bedrijf zelf niet gebruikt, aan het warmtenet leveren.
Warmtenet Hengelo transporteert en levert warmte en warm tapwater aan woningen en bedrijven in Hengelo. Daarvoor wordt zoveel mogelijk gebruik gemaakt van warmte uit de bodem, restwarmte van bedrijven en biobrandstoffen, in plaats van fossiele brandstoffen zoals aardgas. Op die manier vermindert in de gemeente de uitstoot van CO2 en de afhankelijkheid van gas.

5000 woningen en bedrijven op het warmtenet

Sinds de start in 2008 door de gemeente van Warmtenet Hengelo zijn ruim 525 woningen aangesloten. Verder levert Warmtenet duurzame warmte aan ruim 80.000 m2 utiliteitsgebouwen. De ambitie tot 2041 is 5000 nieuwe en bestaande woningen en 500.000 m2 bedrijven en instellingen te voorzien van duurzame warmte. Om die ambitie waar te maken, wordt Warmtenet Hengelo een zelfstandig bedrijf. De gemeente Hengelo, Alliander Duurzame Gebiedsontwikkeling (DGO) en Ennatuurlijk hebben interesse getoond om te participeren in Warmtenet.
Alliander DGO is bereid het netwerk mede te ontwikkelen, exploiteren en daarin mee te investeren. Op een open warmtenet kunnen nieuwe warmtebronnen en nieuwe gebruikers aansluiten. Ennatuurlijk is met name betrokken bij de inkoop en levering van de warmte en denkt mee over nieuwe duurzame oplossingen voor de klanten. Ennatuurlijk levert ook in Enschede al warmte.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.