nieuws

Lid motorclub No Surrender uit Oldenzaal opgepakt in Nijmeegse ontvoeringszaak

Politie
Politie
Een man uit Oldenzaal is opgepakt voor betrokkenheid bij twee ontvoeringen in Nijmegen, in 2014. De 36-jarige Oldenzaler is volgens justitie een lid van motorclub No Surrender. Eerder werden al vier andere verdachten opgepakt in de zaak.Â
Donderdag werd de Oldenzaler opgepakt in Zevenaar. Hij wordt door justitie verdacht van betrokkenheid bij een ontvoering in Nijmegen. Die ontvoering had, net als een ontvoering in oktober, waarschijnlijk te maken met een grote hennepkwekerij in Dodewaard.

Hennepkwekerij

In het najaar van 2014 werden zes mannen uit Nijmegen opgepakt vanwege de hennepkwekerij in Dodewaard. Op 24 oktober werd vervolgens een familielid van één van de aangehouden verdachten onder bedreiging van een vuurwapen ontvoerd. Van dit familielid werd geld geëist.
In de nacht van 31 oktober op 1 november werd in Nijmegen een man thuis overvallen door meerdere mannen. Hij werd bedreigd, meegenomen in een auto en vervolgens bij een winkelcentrum weer uit zijn auto gezet.

No Surrender

Volgens de politie blijkt uit onderzoek dat de drie zaken met elkaar te maken hebben. Begin januari werden daarom vier mannen opgepakt van 21, 29, 30 en 40 jaar oud uit Groesbeek, Lent en Nijmegen. En daar komt de man uit Oldenzaal nu bij. Van de vijf verdachten die nu vastzitten, zijn vier lid van de motorclub No Surrender.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.