nieuws

Onweer op komst, Overijssel ontspringt de dans niet

Onweer / bliksem boven Enschede
Onweer / bliksem boven Enschede
Hoewel het zwaartepunt van het slechte weer vanavond op het westen ligt zal onze provincie de dans niet ontspringen. Dat zegt weerman Martin Bosch van RTV Oost.Â
In de westelijke provincies is al code oranje afgegeven. "Zo ver zal het hier niet komen", zegt Bosch. "Maar het komt wel onze kant op en vooral de westelijke helft van onze provincie moet er rekening mee houden. Salland en de IJsselstreek dus, in Twente zal er wat minder kans zijn."

Explosieve ontwikkelingen

Toch blijft het lastig te voorspellen waar het opletten is. "De ontwikkelingen zijn explosief", zegt de weerman. "Er is ontzettend veel gebeurd de afgelopen twee uur en het is ontzettend lastig te voorspellen. Ik kan je niet zeggen hoe laat en waar, dat kan zo veranderen."

"Het zal ook lokaal erg verschillen. Op sommige plekken zal het alleen donker zijn, maar op andere plekken kan er hagel, onweer, windstoten en veel regen vallen. De kans daarop is groot, maar waar, dat is de vraag."

Beperk risico

Bosch geeft als tip om vooral buienradar in de gaten te houden en de risico's te beperken: "Als je de donkere wolken ziet komen, pak dan je spullen alvast op. Het kan snel veranderen."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.