Betaald voetbal

PEC Zwolle vervolgt pad naar promotie met simpele zege op Jong AZ

Het moet wel heel gek lopen wil PEC Zwolle volgend seizoen niet in de Eredivisie spelen. De koploper van de Keuken Kampioen Divisie won vrijdag in eigen huis kinderlijk eenvoudig van Jong AZ (4-1) en zag daarnaast de directe concurrentie alweer punten verspelen.
"We hebben het moeilijk tegen jong-teams. Het zijn gewoon moeilijke onvoorspelbare wedstrijden", merkte trainer Dick Schreuder een dag eerder nog op. Die uitspraak werd een etmaal later door zijn eigen manschappen gelogenstraft. In tegenstelling tot de remise tegen Jong Ajax van afgelopen maandag (0-0) kende PEC Zwolle geen problemen met de beloften van AZ.

Vellios

PEC Zwolle dicteerde het spel in de eerste helft en wist de bezoekers uit Alkmaar meermaals pijn te doen. De Griekse aanvaller Apostolos Vellios, die in de basis stond ter vervanging van de zieke Lennart Thy, opende in de 26ste minuut de score namens de thuisploeg middels een handig wippertje, 1-0.
Spits Apostolos Vellios zette PEC Zwolle op het juiste spoor
Spits Apostolos Vellios zette PEC Zwolle op het juiste spoor © Orange Pictures

Dubbel succes voor Taha

Het ging daarna snel in het MAC3Park Stadion. Er werd PEC geen strobreed in de weg gelegd en zodoende konden de gastheren met een comfortabele marge de rust in. Vanuit een hoekschop zorgde Younes Taha voor de 2-0 door een teruggelegde bal van Thomas Beelen feilloos binnen te schieten.
De naam van Taha schalde drie minuten later opnieuw door de stadionspeakers. De handige middenvelder zette goed door, tekende eenvoudig voor de 3-0 en besliste daarmee vroegtijdig de wedstrijd.

Huiberts

Het duel zat in het slot in onze provinciehoofdstad en na rust geloofden beide ploegen het wel. Na een klein uur spelen tilde de thuisploeg de score nog naar 4-0 door toedoen van Dean Huiberts, die zijn vijfde van het seizoen maakte.

Gat met belagers wordt groter

De eretreffer van Mexx Meerdink namens Jong AZ (4-1) mocht de pret niet drukken in het MAC3Park Stadion, waar PEC weer drie punten kon bijschrijven. Achtervolger Heracles ging bij VVV-Venlo onderuit en daardoor heeft de ploeg van Dick Schreuder nu tien punten voorsprong op de Almeloërs. Het verschil met nummer drie Almere City is maar liefst vijftien punten.

PEC Zwolle - Jong AZ 4-1

1-0 Vellios (26)