Betaald voetbal

Jan Dirk van der Zee op pole position voor directeurschap FC Twente

Jan Dirk van der Zee
Jan Dirk van der Zee © Orange Pictures
Jan Dirk van der Zee heeft de beste papieren om Paul van der Kraan op te volgen als algemeen directeur van FC Twente. Sinds 1 april 2015 staat hij bij de KNVB aan het roer als directeur amateurvoetbal.
Het is een publiek geheim dat FC Twente al geruime tijd opzoek is naar een opvolger van Van der Kraan. De ervaren bestuurder verlengde al meerdere keren noodgedwongen omdat de Raad van Commissarissen er maar niet in slaagt een geschikte plaatsvervanger te vinden.
In De Oosttribune werd de aanstaande aanstelling van Van der Zee bij FC Twente al kort besproken

Extern wervingsbureau

In de zomer van 2021 werd Jan-Willem Brüggenwirth gepresenteerd als de nieuwe man. Maar nog geen vier maanden later bleek er sprake van een volkomen mismatch, waarna hij zijn biezen kon pakken. De RvC maakte bij het benoemen van Brüggenwirth gebruik van een extern wervingsbureau.
Datzelfde traject bewandelden de Tukkers bij de aanstaande aanstelling van Van der Zee, die de afgelopen tijd meerdere gesprekken voerde met de RvC. Voor Van der Zee zou het zijn eerste job in het betaald voetbal zijn.

Loopbaan

Voordat Van der Zee toetrad tot de burelen van de KNVB was hij algemeen directeur van non-food brancheorganisatie INretai en stond hij op de loonlijst bij Mitex, V&D en C&A. Daarnaast was Van der Zee een decennia lang bestuurslid van de stichting De Nationale sportweek en behoordde hij tot de Raad van Toezicht van zowel een ROC als een Hogeschool in de woon- en modebranche.

Streuer en Jans

Met de aankomende benoeming van Van der Zee heeft FC Twente één van de belangrijkste posities binnen de organisatie in ieder geval ingevuld. Daarnaast is de verwachting dat er komende week ook duidelijkheid komt over het aanblijven van technisch directeur Jan Streuer en trainer Ron Jans.
Jan Streuer (l) en Ron Jans bij de contractverlenging een jaar terug
Jan Streuer (l) en Ron Jans bij de contractverlenging een jaar terug © FC Twente Media

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.