Overige sporten

Hoogland wint brons tijdens EK baanwielrennen

Jeffrey Hoogland
Jeffrey Hoogland © Orange Pictures
Jeffrey Hoogland heeft op de laatste dag van de EK baanwielrennen in het Zwitserse Grenchen brons veroverd op het onderdeel keirin. De Nijverdaller finishte eigenlijk als vierde, maar vanwege de diskwalificatie van de Fransman Tom Derache mocht Hoogland naar het podium.
Harrie Lavreysen kroonde zich met overmacht tot Europees kampioen. Na eerdere winst op de teamsprint en op de sprint was de 25-jarige Brabander nu de beste op de keirin. Derache passeerde als tweede de finish, net voor de Pool Patryk Rajkowski. Maar de jury oordeelde dat Derache van zijn lijn was afgeweken. Daardoor was het brons dus voor Hoogland.
Bij keirin komen zes renners eerst achter een motor op gang, om daarna in drie rondes te sprinten om de winst. Lavreysen is ook de regerend wereldkampioen op de keirin.

Twee Europese titels

Hoogland veroverde woensdag samen Harrie Lavreysen en Kampenaar Roy van den Berg al voor de zesde keer de Europese titel op de teamsprint. De spurtbom uit Nijverdal won donderdag voor de vierde keer de titel op de kilometer tijdrit.
Hoogland mocht wederom een EK-medaille in ontvangst nemen
Hoogland mocht wederom een EK-medaille in ontvangst nemen © Orange Pictures

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.