Betaald voetbal

Verrassende wending in Enschede: Jan Streuer en Ron Jans vertrekken bij FC Twente

Ron Jans vertrekt na dit seizoen bij FC Twente
Ron Jans vertrekt na dit seizoen bij FC Twente © Orange Pictures
Technisch directeur Jan Streuer en trainer Ron Jans laten FC Twente na dit seizoen achter zich. Het duo dat sinds 2020 onder contract staat in Enschede kiezen er nu voor om na dit seizoen te vertrekken. Arnold Bruggink wordt de nieuwe technisch directeur en kan dus direct op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer.
Streuer blijft nog wel bij FC Twente betrokken om de nieuwe technische directeur te ondersteunen. Streuer maakt zelf de keuze om niet nog een seizoen aan te blijven. "In de zomer van 2020 ben ik gevraagd om FC Twente te helpen", vertelt Streuer. "Toen had ik nooit kunnen denken dat het voor een periode van drie jaar zou zijn. We wilden de club weer perspectief bieden en dat is, denk ik, gelukt. Ik heb het goed naar mijn zin bij FC Twente en ik werk met heel veel plezier met de mensen binnen de club. Toch denk ik dat het goed is voor de toekomst van de club om nu met een nieuwe technisch verantwoordelijke in zee te gaan. Ik ben graag bereid hem te ondersteunen.”

Nog veel te winnen

Ook Jans heeft besloten om de deur bij FC Twente te sluiten. “Ik heb het ontzettend naar mijn zin bij FC Twente. Na ruim 2,5 jaar zijn we sportief verder dan ik bij mijn aanstelling had durven dromen. De directe plaatsing voor Europees voetbal, vorig seizoen, was misschien wel een klein wonder. Toch zegt mijn gevoel dat het straks na drie seizoenen goed is geweest. Uiteraard zal ik mij de komende maanden met alle ziel en zaligheid blijven inzetten voor FC Twente. Ik ben ervan overtuigd dat we met staf en spelers het seizoen goed zullen vervolgen. Er is nog veel te winnen, daar gaan we voor.”

Nieuwe technisch directeur

FC Twente hoopt op korte termijn de nieuwe technisch directeur bekend te maken (wat naar alle waarschijnlijkheid Arnold Bruggink zal worden), zo meldt algemeen directeur Paul van der Kraan. “Jan Streuer en Ron Jans hebben afgelopen jaren veel voor FC Twente betekend. Hun komst in de zomer 2020 is het beste dat de club had kunnen overkomen in die periode. We danken Jan en Ron alvast voor hun geweldige rol die zij hebben gehad bij het terugbrengen van de club waar ze zich nu bevindt. We betreuren het besluit dat ze nu hebben genomen, maar dat dienen we te respecteren. Uiteraard gaan we op een later moment op gepaste wijze afscheid van hen nemen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.