Betaald voetbal

Streuer neemt afscheid: "Het is moeilijk om een jaar met twee technisch directeuren te werken"

Jan Streuer
Jan Streuer © Orange Pictures
Het nieuws van de dag kwam uit Enschede. Jan Streuer en Ron Jans vertrekken beide na dit seizoen bij FC Twente, zo werd na afloop van het met 3-0 gewonnen duel met FC Volendam bekend gemaakt.
"Ja dit was wel verrassend voor velen, hè", begint Streuer, die vervolgens zijn keuze toelicht. "Er gingen al namen rond van mensen die mij zouden opvolgen en dat klopt ook wel", bevestigt Streuer de komst van Arnold Bruggink als nieuwe technisch directeur. "Dan kun je nog een jaar blijven, maar het lijkt me erg veel om iemand een jaar in te werken. Ik denk dat het beste is om 1 juli te stoppen en mogelijk nog tot en met de transferperiode, maar daar is nog niet over gesproken."

Bruggink

Het is echter nog niet het geval dat Streuer nu de assistent van Bruggink wordt. "Nee dat denk ik niet. Ik ben sowieso nog tot 1 juli verantwoordelijk. Maar ik vind wel dat de nieuwe man er bij betrokken moet worden als je nieuwe spelers moet aantrekken en er een nieuwe trainer moet komen. Die moet daar honderd procent achter staan. Ik vind zelfs dat als hij vindt dat een bepaalde speler wel moet komen, en ik vind van niet, dan mag hij van mij de doorslag geven."

Besluit om te stoppen

"Er werd gesproken over iemand die mij moest opvolgen, maar daar wordt al drie jaar over gesproken", aldus de technisch directeur. "Ik vind het prima. Drie jaar was goed. We hebben het geweldig gedaan. We hebben goede resultaten behaald en Twente staat weer waar het moet staan", kijkt Streuer terug op zijn jaren in Enschede.
Vervolgens gaat Streuer ook in op de pogingen van FC Twente om Jans en Streuer al eerder te vervangen. "Men is wel veel bezig geweest met het vervangen van ons. Dat is niet raar gedacht, want ik word ook 72 dit jaar. Dan denken ze wel eens dat er een nieuwe moet komen, dus dat is niet raar gedacht, maar technisch directeur kun je ook zijn tot je vijfenzeventigste."

Transfers

"De komende transferperiode wordt moeilijk. Daar loop ik ook niet voor weg, want anders was ik hier ook niet gekomen, want slechter dan toen ik hier in 2020 kwam, kon het niet. Ik heb er geen probleem mee om te helpen met de nieuwe selectie voor het nieuwe seizoen. Daarin neem ik mijn verantwoording", blikt de technisch directeur vooruit op komende zomer.

Twee technisch directeuren

Streuer verduidelijkt vervolgens zijn keuze om te stoppen. "Ik heb zelf besloten om te stoppen. In november vroegen ze al of ik nog een jaar wilde blijven, maar toen kwam de nieuwe technisch directeur in beeld (Bruggink, red.). Het is moeilijk om een jaar met twee technisch directeuren te werken. Dan vind ik het goed om te besluiten om op 1 juli of 1 september te stoppen."

Vervolg

Wat Streuer na de zomer gaat doen, weet de man uit Losser nog niet. "Er speelt nu helemaal niets. Als ik niks heb, kan ik prima nog andere dingen doen als de club dat wil. Ik ben helemaal niet met andere clubs bezig. FC Twente was voor mij de ideale club. Ik hoorde dat het misschien wel meer dan twintig jaar geleden is dat er een trainer drie jaar de baas was bij FC Twente, dus wat dat betreft is het een hele vooruitgang voor de club dat wij hier drie jaar zitten", sluit Streuer af.
Streuer neemt afscheid: "Het is moeilijk om een jaar met twee technisch directeuren te werken"

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.