Oranjevrouwen verslaan Nieuw-Zeeland bij WK-debuut

De Nederlandse voetbalsters hebben een geslaagd WK-debuut gemaakt. In het Canadese Edmonton won de ploeg van bondscoach Roger Reijners de eerste poulewedstrijd tegen Nieuw-Zeeland: 0-1.
De enige goal werd gemaakt door Lieke Martens, die na een half uur de Nieuw-Zeelandse goalie verschalkte met een fraai afstandschot in de lange hoek.

Basisplaats Dekker
Van de vier speelsters van FC Twente in de Oranje-selectie had alleen de Wierdense middenvelder Anouk Dekker een basisplaats. Aanvalster Shanice van de Sanden kwam tien minuten voor tijd in het veld om Vivianne Miedema af te lossen.
Beide ploegen waren in de eerste helft aan elkaar gewaagd; Nieuw-Zeeland zorgde vooral met standaardsituaties voor dreiging, terwijl Nederland de beste mogelijkheden kreeg in de omschakeling. Na rust voerde Nieuw-Zeeland de druk flink op en kwamen de Oranjevrouwen er nauwelijks meer uit, maar ze hielden wel stand.

Flinke stap naar achtste finales
Door de overwinning hebben de Nederlandse voetbalsters een flinke stap richting de achtste finales gezet: de nummers één en twee van elke poule en de vier beste nummers drie plaatsen zich daarvoor.
In dezelfde poule was eerder gastland Canada met 1-0 te sterk voor China. Vrijdag is de volgende wedstrijd van de Oranjevrouwen. Dan is China de tegenstander.