nieuws

Nederlandse en Zuid-Koreaanse schaatstalenten trainen in Enschede en Hengelo

Het Zuid-Koreaanse juniorenteam langebaanschaatsen traint deze week in Twente. Samen met Nederlandse talenten werden vanmorgen rondjes gedraaid op de kunstijsbaan in Enschede. Woensdag is het FBK-stadion in Hengelo de trainingslocatie.
De komst van de Aziatische schaatstalenten vloeit voort uit een partnerschap tussen de Nederlandse en Zuid-Koreaanse schaatsbonden, dat begin vorig jaar in Seoul werd beklonken. Dat gebeurde tijdens de handelsmissie in Zuid-Korea in november vorig jaar, in aanwezigheid van Koning Willem-Alexander en Koningin Máxima.
Volgens algemeen directeur Paul Sanders van de KNSB is sprake van een win-win-situatie. "Wij kunnen leren van de Zuid-Koreaanse expertise op het gebied van shorttrack en zij kunnen aan de andere kant weer leren van de Nederlandse kennis op het gebied van het langebaanschaatsen."

Communicatie gaat soms met handen en voeten

Jeroen van der Lee is de coach van de Nederlandse talentengroep. "Wij willen weten welke trainingen zij doen. Daarom verzorgt het Koreaanse team bijvoorbeeld een sprongtraining deze week. Aan de andere kant leren wij hen weer hoe wij bijvoorbeeld trainen met fietsen. De eerste gezamenlijke krachttraining zit erop en het is mooi om te zien hoe de Koreaanse en Nederlandse talenten elkaar helpen. Een enkeling in het Koreaanse kamp spreekt Engels en anders doen we het gewoon met handen en voeten."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.