nieuws

Sjoemelende NS mag nog steeds meebieden op regionaal treinvervoer Overijssel

NS-station Zwolle
NS-station Zwolle
Ondanks dat het gesjoemel met een aanbesteding de hoogste baas van de Nederlandse Spoorwegen (NS) de kop heeft gekost, mag het bedrijf vooralsnog meedoen aan de biedingsstrijd voor regionaal treinvervoer in Overijssel. Dat meldt de Telegraaf maandagochtend.
Deze week hoopt Overijssel de aanbesteding af te ronden van twee spoorlijnen, Kampen-Zwolle en Zwolle-Enschede. Op dat laatste traject moet naast een stoptrein ook een sneltrein gaan rijden. NS is volgens de krant in de race voor die concessie, net als Syntus en Arriva.

Politieke weerstand tegen deelname NS aan andere aanbestedingen

Nu de hoogste NS-baas Timo Huges het veld heeft moeten ruimen omdat hij bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg vertrouwelijke informatie doorspeelde aan dochterbedrijven van het staatsbedrijf, zou NS voor straf niet meer mee mogen doen met andere aanbestedingen. Dat zouden meerdere partijen in de Tweede Kamer hebben gezegd. Dat betekent dat de NS de verbindingen vanuit Zwolle wel kan vergeten.
Of dit ook daadwerkelijk gebeurt, hangt af van het provinciebestuur. Tot die tijd dingt het bedrijf gewoon mee, aldus het landelijk dagblad.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.