Nieuws

112 nieuws: Auto in het water na ongeluk op A28

In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws van deze dinsdag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

18.30 uur | Auto in het water na ongeluk op A28

Bij een ongeluk op de A28 tussen De Lichtmis en Staphorst is een auto in het water terechtgekomen. Dat gebeurde na een aanrijding met een andere auto.
De bestuurder van de auto is met een ladder van de politie uit de auto gekomen, ze is nagekeken door ambulancepersoneel. De bestuurder van de andere auto bleef ongedeerd.
Auto in het water na ongeluk op A28

16.20 uur | Fietsster gewond na botsing op tegenligger

Een vrouw op een fiets liep vanmiddag letsel op bij een ongeval op het fietspad aan de Lichtenbergerdijk in Rijssen. De fietsster, die reed op een zogenaamde Speed Pedelec , een e-bike waarmee je hoge snelheden kunt bereiken, botste in een bocht van het fietspad in bovenop een tegenligster. Deze vrouw belandde na de botsing in het prikkeldraad en moest daaruit worden bevrijd door de politie. Ze hoefde niet mee naar het ziekenhuis. De bestuurster van de Speed Pedelec moest wel met de ambulance mee.
Vrouw gewond bij fietsongeluk in Rijssen
Vrouw gewond bij fietsongeluk in Rijssen © Jan Willem Klein Horstman/ News United

13.30 uur | Twee ongelukken op de N35

Op de N35 bij Raalte zijn twee ongelukken gebeurd. Dat gebeurde nog geen kilometer uit elkaar. Er vielen geen gewonden.
Het verkeer heeft flinke vertraging. De weg moet tijdelijk helemaal dicht, zodat een sleepauto ingezet kan worden.
Twee ongelukken op de N35
Twee ongelukken op de N35 © News United / Arnold Rolvink

12.00 uur | Politie zoekt verder naar vermiste Wico van Leeuwen

Politie Oost-Nederland doet vandaag opnieuw onderzoek in een woning in Borculo in verband met de vermissing van de 48-jarige Wico van Leeuwen. Naar de man is eerder gezocht in Borculo, Eibergen en in het Twentekanaal bij Enschede.
Hij wordt sinds 17 mei vorig jaar vermist en is sindsdien spoorloos. De politie houdt er sterk rekening mee dat hij niet meer in leven is.
Wico van Leeuwen vermist sinds 17 mei 2022
Wico van Leeuwen vermist sinds 17 mei 2022 © Politie.nl
Er zitten twintig rechercheurs op de verdwijningszaak. De politie heeft tijdens het onderzoek aanwijzingen gekregen die als zorgwekkend worden beschouwd. Vandaar dat ook in het tv-programma Opsporing Verzocht vanavond om 20.20 uur op NPO 2 aandacht van het publiek wordt gevraagd voor deze vermissing.
Mensen die informatie hebben kunnen contact opnemen met de politie op 0900-8844 of via de tiplijn op 0800-6070. Volledig anoniem tippen kan via 0800-7000.

10.00 uur | Man uit Twenterand betrokken bij ongeluk op A12

Bij een ongeluk op de A12 bij Bennekom in Gelderland zijn gisteren twee mannen om het leven gekomen. De twee mannen zaten bij elkaar in een auto die werd aangereden door een 28-jarige inwoner van Twenterand. Het volledige bericht lees je hier.

09.45 uur | Ernstig ongeluk in Holten

Bij een ernstig ongeluk in Holten is vanmorgen een persoon gewond geraakt. Het gaat om een fietser die op de kruising van de Kolweg met de Industrieweg werd aangereden door een vrachtwagen. Het is niet bekend of het gaat om een man of een vrouw.
Fietser ernstig gewond bij ongeval in Holten
De kruising is afgezet. Het slachtoffer is met een traumahelikopter overgevlogen naar het ziekenhuis.
Gewond bij ernstig ongeluk in Holten
Gewond bij ernstig ongeluk in Holten © NewsUnited/Jan Willem Kleinhorstman

0800 uur | Uitslaande brand in winkelpand in Glane

Uitslaande brand in Glane
In Glane is vannacht voor de tweede keer in betrekkelijk korte tijd brand uitgebroken in een winkelpand aan de Gronausestraat. In het pand is een antiekwinkel gevestigd. De brand brak vannacht rond drie uur uit en was uitslaand. Er kwam ook veel rook bij vrij. De brand werd bij de hulpdiensten gemeld door voorbijgangers die zagen dat het gebouw in brand stond. De Gronausestraat was afgesloten voor het verkeer.
Op 1 december brak er ook al brand uit in hetzelfde pand. De oorzaak van de brand is nog niet duidelijk. Daar wordt onderzoek naar gedaan.
Uitslaande brand in Glane
Uitslaande brand in Glane © NewsUnited/ Pascal Vlutters

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.