nieuws

Wordt chauffeur monstertruck vervolgd? Besluit vandaag bekend

Onderzoek monstertruck afgerond
Onderzoek monstertruck afgerond © RTV Oost
Het Openbaar Ministerie maakt vandaag bekend of de chauffeur van de monstertruck die in Haaksbergen het publiek inreed, wordt vervolgd. Door het ongeluk op 28 september 2014 kwamen drie mensen om het leven. Tientallen anderen raakten gewond.
Advocaat Oude Breuil verwacht dat het Openbaar Ministerie de chauffeur, zijn cliënt, dood door schuld ten laste zal leggen. Ook de organisatoren van het evenement, de Stichting Sterevenementen Haaksbergen, lopen kans op vervolging, omdat zij gegevens over de stunt zeer slordig aanleverden bij de gemeente.

Rol van ex-burgemeester Hans Gerritsen

De gemeente gaf op basis van die feiten een vergunning af. Mogelijk wordt er door het OM ook wat gezegd over de rol van de ambtenaar die de vergunning afgaf of ex-burgemeester Hans Gerritsen, die eindverantwoordelijk was. In principe is het niet mogelijk om overheden en ambtenaren strafrechtelijk te vervolgen.
Gerritsen stapte vorige maand op als burgemeester. De gemeenteraad had na een rapport van de Onderzoeksraad voor Veiligheid geen vertrouwen meer in hem.
 
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Stuur ons direct een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.