Verdachte in balkonmoordzaak Enschede vrijgesproken

Het gerechtshof in Arnhem heeft in hoger beroep een 37-jarige man uit Enschede vrijgesproken in de zogenoemde balkonmoordzaak.

De man werd ervan verdacht dat hij op 11 januari 2013 doelbewust zijn 17-jarige vriend van het balkon van een appartement aan het Van Heekplein in Enschede had geduwd. De jongen overleefde de val niet. De Enschedeër werd door de rechtbank veroordeeld tot negen jaar gevangenisstraf wegens moord. 

De verdachte ontkende schuldig te zijn aan de dood van zijn vriend en ging in hoger beroep tegen de straf. Tijdens de rechtszitting voor het hof bleek dat het niet bewezen kan worden dat het slachtoffer is geduwd. Tijdens de ruzie kon het slachtoffer ook zelf ten val zijn gekomen en daarbij vervolgens over de reling zijn geslagen. De balkonreling was namelijk maar 95 centimeter hoog, terwijl een balkonreling tegenwoordig minimaal 1 meter hoog moet zijn.

OM liet moordaanklacht vallen
Het OM eiste in hoger beroep nog maar drie jaar gevangenisstraf voor mishandeling met de dood tot gevolg en liet de aanklacht moord en doodslag vallen. De Enschedeër zat 2 jaar en 44 dagen vast. Sinds de eerste behandeling in hoger beroep in februari van dit jaar was hij voorlopig op vrije voeten gelaten. Hij is nu definitief vrijgelaten.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren