Kinderen krijgen eigen evenement om aandacht te vragen voor kanker op Sallandse Heuvelrug

De Alpe d'Hues en de Mont Ventoux staan jaarlijks centraal om aandacht te vragen voor kanker en onderzoek. Die evenementen zijn alleen voor volwassenen en oudere kinderen, maar de jonge kinderen vallen buiten de boot. Voor hen komt er volgend jaar een eigen tocht: een wandeling van 10 kilometer over de Sallandse Heuvelrug en het beklimmen van de Holterberg. Georganiseerd door de stichting 'Bergje tegen kanker', die vandaag is opgericht.

Vanavond werden bij de notaris de nodige handtekeningen gezet en was de stichting 'Bergje tegen kanker' geboren. De stichting is een idee van twee jonge broers uit Coevorden waarvan de vader een agressieve vorm van lymfeklierkanker heeft gehad. Na behandeling werd hij genezen verklaard. Om hun gevoel te uiten en hun dankbaarheid te tonen wilden ze meedoen aan één van de grote evenementen, maar daarvoor zijn ze te jong. Samen met onder meer hun vader bedachten ze een stichting speciaal voor kinderen, zodat ook zij een evenement hebben om troost en voldoening te geven en te krijgen.

27 mei 2016

27 mei 2016 staat inmiddels duidelijk in hun agenda. Het moet een indrukwekkende dag worden, als meer dan duizend kinderen uit Overijssel en Drenthe de tocht gaan lopen en de Holterberg beklimmen. De komende tijd worden basisscholen benaderd om volgend jaar mee te doen. Aan het evenement wordt een educatief programma verbonden en er is voldoende professionele begeleiding in aanloop naar en tijdens de dag. Op de website van de stichting is meer informatie te vinden.

Meer over dit onderwerp:
Nieuws
Deel dit artikel:

Reageren