nieuws

Statenleden willen pas op de plaats bij aanbesteding spoorlijnen Overijssel

Statenleden in Overijssel willen wachten met het gunnen van concessies voor twee spoorlijnen in de provincie. Aanleiding is de fraude bij de aanbesteding van het openbaar vervoer in Limburg, aldus de NOS.
VVD en PvdA in Overijssel hebben nog vragen over de aanbestedingsprocedure en willen zeker weten dat bij de aangemelde vervoerders geen integriteitsproblemen spelen. Gedeputeerde Staten beslist mogelijk vandaag welk bedrijf de komende jaren mag rijden op de trajecten Zwolle-Kampen en Zwolle-Enschede.

'Procedure nog eens onder de loep'

De PvdA ziet het liefst dat het provinciebestuur de hele aanbestedingsprocedure nog een keer onder de loep neemt. Ook de VVD zegt dat 'enige voorzichtigheid is geboden'.
De vervoerders die bij de provincie een bod hebben gedaan voor de exploitatie van de spoorlijnen zijn de NS, Arriva en Syntus. De treindiensten worden nu nog verzorgd door de NS.

Vraagtekens bij deelname van NS

Gisteren werden al vraagtekens gezet bij de deelname van NS aan de aanbesteding, vanwege gesjoemel bij de aanbesteding van openbaar vervoer in Limburg.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.