nieuws

Zwolse Halve Marathon live bij TV Oost

Zwolse Halve Marathon
Zwolse Halve Marathon
De vijftiende editie van de Scania Halve Marathon Zwolle vindt zaterdagavond 13 juni plaats. RTV Oost verzorgt vanaf 19.20 uur een rechtstreekse radio- en tv-uitzending van dit grote sportevenement.
De uitzending start met een verslag van de 4 mijlen loop, gevolgd door de wedstrijdlopers en recreanten op de halve marathon. Voor het live tv-verslag wordt onder meer gebruik gemaakt van een helikopter. Het tv-verslag wordt zondagochtend 14 juni herhaald van 07.00 tot 10.00 uur.

De Helden

Bij de recreanten wordt, net als bij de Enschede Marathon, weer een aantal lopers tijdens hun voorbereidingen gevolgd door presentatrice Esther Rikken. Ze worden ook wel de ‘helden’ genoemd en zij worden gevolgd tot en met de finishlijn. Tijdens de tv-uitzending kunnen lopers, toeschouwers en tv-kijkers een ‘tweet’ sturen die in beeld te zien is. Zij kunnen daarvoor #tvoost toevoegen aan hun Twitterbericht. De presentatie is in handen van Bert van Losser, het wedstrijdcommentaar komt van Paul Schabbink, André van der Zee zorgt voor sfeerreportages rondom het parcours en vanuit de binnenstad.

Groots hardloopfestijn

Scania Halve Marathon Zwolle staat bekend als het gezelligste hardloopfestijn van Nederland. Het deelnemersveld is enorm breed en de hardlopers worden aangemoedigd door duizenden supporters. Langs het parcours spelen fanfares, bands en DJ´s. Op de Grote Markt is het onthaal grandioos.

Wedstrijdinformatie

De Zwolse Halve Marathon start om 20.15 uur op de Koggelaan en gaat via de Van Karnebeek bustunnel naar een parcours van drie ronden in de stad. De finish vindt plaats op de Grote Markt bij Grand Café De Harmonie. Meer informatie over de Scania Halve Marathon Zwolle is te vinden op www.halvemarathonzwolle.nl.
Meer informatie over de programma’s van RTV Oost is te vinden op www.rtvoost.nl

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.