nieuws

Almelose Havendagen gaan dit jaar niet door

De Almelose Havendagen gaan dit jaar niet door. Dat heeft de organisatie vandaag bekend gemaakt. Veel schippers willen niet komen vanwege de verplichte betaling van liggeld.
Deelnemende schippers moeten sinds dit jaar verplicht liggeld betalen. Veel schippers willen dat niet, omdat zij vinden dat er geen liggeld betaald zou moeten worden bij evenementen die door hun komst opgeluisterd worden. De organisatie van de Havendagen kan zelf de verplichte liggelden ook niet opbrengen.
Dat betekent dat er dus geen tjalken, bakdekkruisers, skutsjes en slepers naar Almelo komen. Havendagen zonder schepen zijn geen havendagen, vindt de organisatie. Daarom is besloten om het evenement dit jaar niet door te laten gaan.

Evenement gaat verder als 'Almeleau'
De Almelose Havendagen hebben zich volgens de organisatie in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een belangrijk zomers evenement, dat Almelo als 'waterstad' op de kaart zet. "Inmiddels kent het evenement zoveel verschillende onderdelen en activiteiten, dat de naam Almelose Havendagen de lading niet meer dekt. Bovendien staan er nog vele nieuwe toevoegingen op stapel. Daarom is besloten om de naam te veranderen in Almeleau. Dus de link met water blijft behouden, maar het evenement wordt nog veelzijdiger", aldus de organisatie. 

Inmiddels heeft de organisatie met de gemeente Almelo gepraat om voor onder andere de liggelden tot een structurele oplossing te komen. De organisatie heeft door de gesprekken het vertrouwen in de toekomst herwonnen, zodat de edities vanaf 2016 gewoon door lijken te kunnen gaan.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.