Nieuws

112 nieuws: Ravage na kettingbotsing op de N348 bij Schalkhaar

In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws van vrijdag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

20:00 uur | Grote hennepkwekerij in Enschede aangetroffen

De politie heeft vrijdagmiddag een inval gedaan in een appartement aan de Grasjuffer in Enschede. Er werden 375 hennepplanten aangetroffen.
Hennepkwekerij aangetroffen in Enschede
Hennepkwekerij aangetroffen in Enschede © Dennis Bakker

10.50 uur | Gewonde bij kettingbotsing op N348 bij Schalkhaar

Op de N348 / Raalterweg bij Schalkhaar deed zich ter hoogte van restaurant NuNu vanmorgen een flinke kettingbotsing voor, waarbij een vrachtwagenchauffeur gewond raakte. Het slachtoffer is overgebracht naar het ziekenhuis.
Gewonde bij ongeval N348/Raalterweg bij Schalkhaar
Gewonde bij ongeval N348/Raalterweg bij Schalkhaar © Rens Hulman
De kettingbotsing ontstond toen een lesauto moest stoppen voor een auto die afsloeg in de richting van de Kranekampsweg. Ook een tweede auto en een vrachtwagen achter de lesauto stopten op de rijbaan, maar de bestuurder van een volgende vrachtwagen zag de opstopping te laat en reed in op de stilstaande auto's en de vrachtwagen. In totaal waren twee auto's en twee vrachtwagens bij de kettingbotsing betrokken.
Kettingbotsing op de N348 bij Schalkhaar
Kettingbotsing op de N348 bij Schalkhaar © Rens Hulman
De weg is vanwege de ravage volledig dicht voor verkeer.
Ernstig ongeval op N348 bij Schalkhaar

10.00 uur| Politie grijpt scooterdief in de kraag

De politie in Zwolle beleefde afgelopen nacht een drukke dienst, wordt gemeld op Twitter. Er was op meerdere plekken sprake van overlast. In de wijk Holtenbroek moest een boete worden gegeven voor nachtelijk rumoer en geluidsoverlast. In een woning werd geschreeuwd en er werd harde muziek gedraaid. Dat stelden omwonenden niet op prijs. Tussen de bedrijven door greep het Zwolse basisteam een scooterdief in de kraag.

09.00 uur | N347 afgesloten na autobrand

Een flinke autobrand zorgt voor overlast op de N347.
Een flinke autobrand zorgt voor overlast op de N347. © NewsUnited/ Jan Willem Kleinhorstman
De N347 is vanmorgen volledig afgesloten ter hoogte van Enter vanwege een autobrand. Bij aankomst van de brandweer stond het voertuig al volledig in brand. Er was weinig meer aan te redden. Vanuit de A1 richting Wierden wordt het verkeer via de af en oprit langs de autobrand geleid. Dat zorgt voor enige vertraging.
De auto moet door een bergingsbedrijf worden afgevoerd.
Gewonde bij brand in Delden

07.15 uur | Gewonde bij grote brand in Delden

Bij een grote brand in een appartement van een zorgboerderij aan de Rijssenseweg in Delden is vanmorgen één persoon gewond geraakt. Het appartement waar de brand uitbrak, is onbewoonbaar. De overige appartementen werden ontruimd door de brandweer. Het gaat om ongeveer achttien personen. Het is niet duidelijk hoe zwaar de verwondingen zijn van het slachtoffer dat naar het ziekenhuis is vervoerd.
De brandweer ventileert het pand. Als alles veilig is kunnen de geëvacueerde bewoners weer naar hun appartementen.
Ontruiming bij brand in Delden.
Ontruiming bij brand in Delden. © NewsUnited/ Jan Willem Kleinhorstman
Grote brand in industriepand in Almelo

06.45 uur | Grote brand in industriepand in Almelo

In Almelo heeft vannacht brand gewoed in een loods aan de Van de Broekeweg. Korpsen van Almelo, Wierden en Vriezenveen rukten uit om het vuur te bestrijden. De brand woedde binnen in het pand. Uit het pand kwam van alle kanten rook. Nadat er binnen werd geblust, was de brand vrij snel onder controle. Er is veel water- en rookschade aan het pand.
Brandweerinzet bij brand in Almelo, vannacht
Brandweerinzet bij brand in Almelo, vannacht © NewsUnited/Floris Kayim

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.