Nieuws

112 nieuws: Man dreigt met mes in trein Deventer | Auto botst hard op boom langs weg

In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws van zaterdag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

18.15 uur | meisje gewond in Slagharen bij val van praalwagen

In Slagharen in vanmiddag tijdens de carnavalsoptocht een meisje gewond geraakt bij een val van een praalwagen. Het volledige verhaal lees je hier.
In Slagharen raakte vanmiddag een meisje gewond bij een val van een praalwagen.
In Slagharen raakte vanmiddag een meisje gewond bij een val van een praalwagen. © Gert Stegeman
Auto klapt tegen boom in Zwartsluis

14.50 uur | Auto klapt tegen boom in Zwartsluis

Twee inzittenden van een auto zijn vanmiddag gewond geraakt toen zij met de auto waarin zij zaten tegen een boom botsten. De bestuurder van de wagen raakte op de Zomerdijk door nog onbekende oorzaak de macht over het stuur kwijt, raakte van de weg, schoof over het naastgelegen fietspad en botste op een boom.
Auto schiet in Zwartsluis van de weg.
Auto schiet in Zwartsluis van de weg. © Henry Wallinga
Het was een geluk bij een ongeluk dat er op het moment dat de bestuurder zijn auto niet meer onder controle had er niemand over het fietspad reed., Een tweede geluk was dat de auto niet in het water naast de weg terechtkwam. De twee inzittenden, een man en een vrouw, zijn met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

10.55 uur | Man in trein aangehouden voor dreigen met mes

Een 26-jarige man uit Enschede is vannacht in Deventer aangehouden omdat hij mensen in de trein zou hebben bedreigd met een mes. De trein stond op dat moment stil bij het centraal station. Op basis van het signalement dat getuigen aan de politie hadden doorgegeven, werd de verdachte aangehouden. Hij had een mes bij zich.
Een flinke politiemacht op de been vannacht in Deventer om een man aan te houden in een trein.
Een flinke politiemacht op de been vannacht in Deventer om een man aan te houden in een trein. © Persbureau Noord Oost Nederland
De politie rukte vannacht met meerdere auto's uit naar het centraal station van Deventer, nadat gemeld was dat een man medepassagiers bedreigde in de trein. De politie roept mensen op zich te melden als ze ook door de man bedreigd zijn in de trein. Dat gebeurde in de trein van 21.57 uur van Roosendaal naar Zwolle.

10.45 uur | Brand in oud schoolgebouw in Rijssen

Geen gewonden maar wel schade bij een brand in een voormalig schoolgebouw in Rijssen, gisteravond. In gebouw aan de Hendrik Jan van Opstallstraat werd rond half twaalf brand ontdekt. De brandweer heeft meerdere ruiten moeten inslaan om de rook te laten ontsnappen en het vuur te blussen. Het pand wordt door meerdere verenigingen gebruikt.
Brandweer bij het schoolgebouw in Rijssen waar gisteravond brand werd ontdekt.
Brandweer bij het schoolgebouw in Rijssen waar gisteravond brand werd ontdekt. © NewsUnited/Bert Kamp

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.