nieuws

Reshmie Oogink uit Almelo vlagdrager Nederland bij opening Europese Spelen

Reshmie Oogink uit Almelo draagt de Nederlandse vlag bij de openingsceremonie van de Europese Spelen. De 26-jarige taekwondoka is in Azerbeidzjan de blikvanger tijdens de ceremonie van de Oranje-equipe. De openingshandeling begint vrijdagavond om 18.00 uur (Nederlandse tijd) in Bakoe.
Oogink vindt het 'geweldig' dat ze de hele Nederlandse delegatie mag voorafgaan met de vlag. "Ik ben nooit met dit soort dingen bezig, het kwam als een totale verrassing dat Jeroen (Jeroen Bijl, chef de mission, red.) mij vroeg, maar ik vind het een eer. Ik had al gezegd dat ik heel graag naar de opening wilde omdat het in mijn schema past. Maar nu wordt het wel echt bijzonder."

Uitstekende prestaties
Oogink behoort tijdens de eerste uitgave van de Europese Spelen tot de kanshebbers. Ze won vorig jaar al de prestigieuze Grand Prix in Mexico en was dit jaar ook al de sterkste tijdens de US Open. De Europese Spelen beginnen zaterdag. Triatlete Rachel Klamer uit Denekamp is de eerste Overijsselse die in actie komt tijdens de Spelen.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.