Nieuws

Verdachte dodelijke steekpartij Heemserveen is 23-jarige man, verbleef ook in azc

Een ambulance arriveert bij het azc in Heemserveen
Een ambulance arriveert bij het azc in Heemserveen © Gert Stegeman
De verdachte die is aangehouden voor het doodsteken van een man in het asielzoekerscentrum in Heemserveen in de gemeente Hardenberg is een 23-jarige man die ook in het azc verbleef. Dat heeft de politie gemeld. Bij het steekincident kwam gisteravond een 24-jarige man om het leven.
Rond middernacht kreeg de politie een melding van het steekincident in een pand aan de Jachthuisweg in Heemserveen. Ter plaatse is eerste hulp geboden aan het slachtoffer. Het slachtoffer overleed aan zijn verwondingen.
Op basis van informatie kon de politie direct de verdachte aanhouden in het pand. Hij wordt verdacht van moord, dan wel doodslag.
De politie is direct een uitgebreid onderzoek gestart naar de aanleiding van het steekincident. Op dit moment is dat onderzoek nog in volle gang. De politie doet verder geen mededelingen.

Reactie burgemeester

De burgemeester van Hardenberg reageerde via Twitter op het dodelijke incident in zijn gemeente.

Reactie COA

Bewoners en medewerkers van het azc zijn "erg geschrokken", laat een woordvoerder van het het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) weten. "De komende dagen zullen we ons vooral richten op nazorg, hulp en ondersteuning voor de bewoners. Ook is slachtofferhulp aanwezig." Het is zondag weer rustig op het azc, maar het COA houdt de veiligheidssituatie de komende dagen goed in de gaten, aldus de woordvoerder
Het asielzoekerscentrum werd in 2016 geopend en biedt plaats aan 750 asielzoekers.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.