Sport

Programma: topper voor FC Twente en HHC en volleybalsters beginnen aan nacompetitie

Twente speelt zondag bij PSV
Twente speelt zondag bij PSV © Orange Pictures
We naderen maart en dus beginnen de maanden van de waarheid op sportgebied. Ook deze week staat er weer veel moois op het programma. Bekijk hieronder alles voor de Overijsselse clubs.

Betaald voetbal

In de Eredivisie staat er voor FC Twente een topper op het programma. Zondag sluit het speelronde 23 af bij PSV om 16.45 uur. Go Ahead Eagles speelt eerder die middag bij laagvlieger FC Emmen.
Een stap lager gaat koploper pas op maandag op bezoek bij MVV Maastricht, de nummer zeven. Nummer twee Heracles Almelo krijgt middenmoter Telstar op bezoek op vrijdagavond.

Amateurvoetbal

In het lagere amateurvoetbal is er opnieuw een inhaalronde, maar in de landelijke divisies wordt volop gevoetbald. HHC Hardenberg speelt de tweede topper op rij in de Tweede Divisie. Na het gelijkspel tegen koploper AFC is nu De Treffers, dat een plek lager staat dan HHC, de tegenstander. In de Derde Divisie is er een thuiswedstrijd voor Staphorst en Excelsior'31. Harkemase Boys komt naar Staphorst en Sparta Nijkerk naar Rijssen. Op zondag speelt HSC'21 bij JOS/Watergraafsmeer.
Nog een stap lager speelt Genemuiden op zaterdag bij Buitenpost, DETO ontvangt Flevo Boys, Berkum speelt huis tegen SDV Barneveld en hekkensluiter d'Olde Veste gaat op bezoek bij csv Apeldoorn. De Overijsselse zondagclubs uit de Vierde Divisie staan op zaterdagavond tegenover elkaar. De derby tussen Rohda Raalte en Heino staat dan op het programma.
In de Districtsbeker Oost komen deze week de laatste vijf Overijsselse clubs nog in actie in de vierde ronde.

Vrouwenvoetbal

Bij de vrouwen staan na de interlandperiode de achtste finales van de KNVB Beker op het programma. FC Twente speelt daarin zondag de kraker tegen Ajax. PEC Zwolle gaat later die middag op bezoek bij Fortuna Sittard en ook De Tukkers plaatste zich voor de laatste zestien. Zaterdag komt sc Heerenveen naar Albergen.

Basketbal

De basketbaldames van Jolly Jumpers vervolgen de nacompetitie zaterdag met een thuisduel met Den Helder. Eerst komt de ploeg uit Tubbergen nog in actie in de kwartfinales van de beker. Daar gaat het woensdag op bezoek bij Binnenland. De mannen van Landstede Hammers zijn nog een weekend vrij en daarna begint de ploeg aan de BNXT League Gold, waarin het enkel Belgische clubs treft.

Handbal

De handbalsters van Kwiek zijn in de Eredivisie dicht bij een plek in de kampioensgroep, maar is daar nog niet zeker van. Dat kan komend weekend wel het geval zijn. Het gaat dan op bezoek bij HandbaL Venlo. DSVD heeft ook nog een kleine kans om die kampioensgroep te halen, maar dan moet het zaterdag sowieso winnen van concurrent PSV.

Squash

De squashmannen van Coulisse/Twente blijven strijden met Victoria om de landstitel. Morgen is laagvlieger Squash Apeldoorn horde 14 van 18. Het verschil tussen Victoria en Twente is momenteel zes punten.

Volleybal

Apollo 8 en Topvolleybal Zwolle beginnen vanavond met vier andere ploegen aan de nacompetitie. De zes ploegen strijden in een volledige competitie om een plek bij de eerste twee om daarna de finale om de landstitel te mogen spelen. Alle ploegen hebben op basis van de eindstand in de reguliere competitie bonuspunten gekregen. Zaterdag staan de twee Overijsselse ploegen in de eerste speelronde tegenover elkaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.