nieuws

Zes jaar cel voor man uit Enschede na overval op woning Hengelo en winkel Oldenzaal

Rechtbank / gerechtsgebouw in Almelo
Rechtbank / gerechtsgebouw in Almelo
Een 41-jarige man uit Enschede moet zes jaar de gevangenis in voor een woningoverval in Hengelo en een winkeloverval in Oldenzaal die hij in 2009 pleegde. Dat oordeelt de rechtbank Overijssel. De man moet ook een schadevergoeding betalen van bijna 7.000 euro aan één van de slachtoffers.
De Enschedeër heeft zich samen met anderen schuldig gemaakt aan een poging tot een gewapende overval in een woning in Hengelo op 31 augustus 2009. Zij forceerden midden in de nacht een voordeur en drongen de woning binnen.

Letsel bij het slachtoffer

Met bivakmutsen en nylonkousen over hun hoofd richtten zij een vuurwapen op het slachtoffer in de slaapkamer. Het slachtoffer werd bedreigd. Ook hebben verdachte en zijn mededaders het slachtoffer vastgepakt en zijn mond dichtgedrukt, waardoor het slachtoffer letsel opliep. Uiteindelijk verlieten verdachte en zijn mededaders zonder buit de woning.
Daarnaast maakte de man zich samen met anderen schuldig aan een overval op een winkel in Oldenzaal op 24 november 2009. Ook hier gingen zij gewapend te werk. Zij richtten een vuurwapen op het slachtoffer en dwongen het slachtoffer de kluis te openen. Vervolgens hebben zij het slachtoffer vastgebonden met tape en namen ze staatsloten en geld mee.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.