Nieuws

Bestuurder aangehouden van carnavalswagen waarvan kop bovenop toeschouwer viel in Oldenzaal

Het deel van de carnavalswagen van de Hoalthakkers uit Losser dat naar beneden viel op een vrouw.
Het deel van de carnavalswagen van de Hoalthakkers uit Losser dat naar beneden viel op een vrouw. © NewsUnited/Dennis Bakker
De bestuurder van de carnavalswagen waar vanmiddag tijdens de Grote Carnavalsoptocht in Oldenzaal de kop van af viel, is aangehouden. Dat meldt de politie, die onderzoek doet naar het ongeluk. Een 39-jarige vrouw uit Oldenzaal kreeg de kop bovenop zich en is met onbekende verwondingen overgebracht naar het ziekenhuis. De politie meldt dat het incident wordt behandeld als een verkeersongeval.
Beeld van het deel van de carnavalswagen dat naar beneden kwam tijdens de optocht.
De vrouw stond vanmiddag als toeschouwer langs de weg. "De organisatie heeft contact gehad met de familie. Dat is goed", zegt de Oldenzaalse burgemeester Patrick Welman in een eerste reactie.
Een woordvoerder van de organisatie meldt dat de verwondingen van de vrouw mee vallen. De wagen van de carnavalsvereniging is uit de route gehaald. De loopgroep van de Hoalthakkers is wel verder gegaan.

Vrouw naar ziekenhuis

"Ik weet niet wat er precies is gebeurd", zegt burgemeester Welman. "Dat proberen we nu scherp te krijgen. Ik weet wel dat de mevrouw die het betreft voor de zekerheid naar het ziekenhuis is gebracht. De laatste berichten die ik heb gekregen is dat het verder goed met haar gaat."
"Veiligheid staat hoog in het vaandel", stelt Welman. "Dat wordt goed gecontroleerd. Vooral vooraf als de wagenbouw plaatsvindt. Dus hoe dit heeft kunnen gebeuren, is voor mij ook een vraag. Daar komt de komende week meer duidelijkheid over."
De Hoalthakkers werden gisteren nog eerste bij de carnavalsoptocht in Losser. "Dit is een deceptie na de overwinning van gisteren", zegt Edwin Bijmholt, voorzitter van de Hoalthakkers in een korte reactie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.