Nieuws

Demonstranten wachten D66-leider Kaag met brandende fakkels op in Diepenheim

Minister Kaag in gesprek met betogers voorafgaand aan Politiek in de Pol in Diepenheim, gisteren.
Minister Kaag in gesprek met betogers voorafgaand aan Politiek in de Pol in Diepenheim, gisteren. © Politiek in de Pol
Enkele tientallen demonstranten hebben D66-leider Sigrid Kaag gistermiddag opgewacht in Diepenheim. Een deel van de betogers had brandende fakkels bij zich. Collega-politici reageren verbolgen op de actie.
De minister van Financiën was gisteren in Overijssel om campagne te voeren voor de verkiezingen voor de Provinciale Staten van volgende maand. Daarna deed ze mee aan een politieke bijeenkomst in Herberg De Pol. Onderweg stonden trekkers geparkeerd langs de weg en bij het centrum werd ze door de groep demonstranten opgewacht.

'Warm welkom'

Kaag ging in gesprek met de betogers, maar dat verliep volgens de campagneleider lastig 'omdat de demonstranten niet echt in gesprek wilden gaan'. Er was veel politie op de been, omdat vooraf duidelijk was dat er een protest zou zijn.
Eerder gistermiddag werd een flyer van actiegroep 'Strijders Twente' verspreid. Daarin werden inwoners van Diepenheim opgeroepen om Kaag een 'warm welkom' te geven.
Een politiek verslaggever van de NOS twitterde een video die rondgaat:
Verschillende politici reageren geschokt op de demonstratie met fakkels in Diepenheim. "Laat iedereen, en dus ook ALLE politici, gewoon, doodnormaal, in volstrekte veiligheid hun werk doen", twittert minister Hoekstra, die spreekt van 'een absolute schande'.
Ook BBB-leider Caroline van der Plas uit Deventer veroordeelt de actie. "Ben totaal geen fan van D66, maar doe eens normaal."
Een man die eerder met een brandende fakkel bij het huis van minister Kaag stond, werd begin dit jaar veroordeeld tot vijf maanden gevangenisstraf, schrijft de NOS.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.