nieuws

Drie hennepkwekerijen in Enschede opgerold in onderzoek naar crimineel netwerk

Hennepteelt
Hennepteelt
In Enschede zijn vandaag drie hennepkwekerijen opgerold. Ze maken volgens de politie deel uit van een crimineel netwerk uit Oost-Nederland dat zich met hennepteelt bezighoudt. Ook in Arnhem en Huissen werden kwekerijen ontdekt.
Het netwerk werd door de politie ontdekt nadat vorig jaar vijf hennepkwekerijen werden opgerold. Uit het onderzoek dat daarop volgde, bleek dat er een breder netwerk was dat zich bezighield met hennepteelt. In combinatie met de recherche, lokale politieteams en de Belastingdienst volgde vandaag een grote actie.

Vele honderden hennepplanten

In totaal zijn zes hennepkwekerijen opgerold. De kwekerijen in Enschede waren relatief klein (160, 243, 260 planten) en werden gevonden in woningen aan de Vlierstraat en Bokhorstlanden. In Arnhem ging het om kwekerijen met 373 en 293 planten, de hennepplantage in Huissen had 500 planten.
Acht mensen zijn opgepakt. Twee auto's zijn in beslag genomen. Ook controleerde de politie 22 adressen in Oost-Nederland waar eerder hennepkwekerijen zaten. Maar daar werden niet opnieuw kwekerijen gevonden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.