Nieuws

Vrouw die kop van carnavalswagen bovenop zich kreeg weer thuis: "Ik heb pijntjes maar dat gaat wel over"

De kop van de carnavalswagen die bovenop de vrouw viel in Oldenzaal
De kop van de carnavalswagen die bovenop de vrouw viel in Oldenzaal © RTV Oost
De vrouw die gisteren tijdens de Grote Twentse Carnavalsoptocht in Oldenzaal de kop van een carnavalswagen bovenop zich kreeg, is weer thuis. De vrouw reageert op Facebook onder een bericht van RTV Oost. Na het ongeluk werd ze naar het ziekenhuis gebracht. Ze zegt dat het goed met haar gaat.
De vrouw stond gistermiddag als toeschouwer langs de weg naar de optocht te kijken toen er wat mis ging bij de wagen van de Hoalthakkers uit Losser. De kop van hun wagen, een dag eerder de winnende carnavalswagen bij de optocht in Losser, kwam door nog onbekende oorzaak naar beneden. De vrouw werd geraakt, de wagen werd uit de route gehaald. De loopgroep van de Losserse carnavalsvereniging liep wel door.

Veel reacties

"Het gaat goed met mij", reageert de vrouw op Facebook. "Tuurlijk heb ik wel pijntjes, maar ja, dat gaat wel over. Onder het bericht van RTV Oost staan veel reacties. Mensen hebben vragen over de kwaliteit van de keuring van de wagens, voorafgaand aan de optochten. Er gaan ook stemmen op om grote wagens voortaan te verbieden.
Daar wil het Oldenzaalse slachtoffer van gisteren niets van weten. "Ik wil graag vragen om de opmerkingen over een verbod op carnaval achterwege te laten. Dit gaat nergens over."

Blij met carnavalsvereniging

De vrouw geeft aan dat ze blij is met de reactie van de Hoalthakkers "Ik ben blij dat de betreffende vereniging zo betrokken is gebleven."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.