nieuws

Het Britse prinsesje Charlotte heeft ook een beetje Overijssels bloed

Prinses Charlotte en haar broertje George
Prinses Charlotte en haar broertje George
Het pasgeboren prinsesje Charlotte van het Britse koningshuis, heeft een beetje Overijssels bloed. Dat schrijft tijdschrift Royalty. Het dochtertje van prins William en Kate stamt af van verschillende Nederlanders.Â
Royaltydeskundige Marc van der Linden onderzocht de stamboom van de Britse Royals na de geboorte van Charlotte. Hij ontdekte dat de roots van de prinses niet alleen bij de Britse koninklijke familie liggen, maar ook bij families uit Gelderland en Overijssel.

Charlotte stamt af van de Friese stadhouder Johan Willem Friso, die in 1702 Prins van Oranje werd. Dat is op zich niet zo bijzonder, want alle koninklijke families zijn in Europa aan elkaar verwant, schrijft Royalty. Zeker in de vorige eeuw werd hoofdzakelijk in eigen kring getrouwd, waardoor alle regerende vorstenhuizen familie van elkaar zijn.

Diepenheim

Maar in het geval van Charlotte, haar broertje George en hun vader prins William, lopen er ook nog andere verbindingen met Nederland. Via de Britse koningin-moeder Elizabeth (1900-2002), loopt er een lijn naar de familie Bentinck uit Diepenheim. Hans Willem Bentinck (1649-1709) is dus volgens Royalty een voorouder van prinses Charlotte en haar vader William.
De andere Nederlandse link is met de in het Gelderse Zutphen geboren landjonker Arnold Joost van Keppel (1670-1718). Bij het doorpluizen van de stambomen en bloedlijnen blijkt hij verwant aan wijlen prinses Diana.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.