Nieuws

Nieuw onderzoek naar dubbele moord in 2009 op echtpaar Vis in Vollenhove

Nieuw pnderzoek naar dubbele moord echtpaar Vis Vollenhove
Nieuw pnderzoek naar dubbele moord echtpaar Vis Vollenhove © Archieffoto RTV Oost van politieonderzoek 2009
Het Nederlands Forensisch Instituut gaat met nieuwe technieken dna-onderzoek doen naar de moord op het echtpaar Vis in Vollenhove. Het is een nieuwe ontwikkeling in de onopgeloste moordzaak uit 2009 op Jurre Vis (63) en zijn vrouw Marrie Vis (60).
Het nieuwe onderzoek betekent dat er voor het eerst sinds 2019 weer wat beweging komt in de cold case, meldt De Telegaaf op basis van een gesprek met Klaas Vis, de zoon van het vermoorde echtpaar.
Tegen de krant zegt de 51-jarige zoon dat de zaak ook na veertien jaar nog zijn hele leven beheerst. Hij hoopt op een doorbraak met het nieuwe dna-onderzoek, maar verwacht er niet veel van.
Het onderzoek op de moord op het echtpaar Vis wordt heropend.

Verdachten

Het echtpaar Vis werd in september 2009 dood aangetroffen in hun huis in Vollenhove. De man en de vrouw waren doodgeschoten. Marrie Vis bleek ook nog een aantal keer met een mes te zijn gestoken. Het onderzoek leverde door de jaren heen meerdere verdachten op onder wie een andere zoon van het echtpaar en een man uit Emmen.
Beiden werden aangehouden en zaten een tijd vast, maar werden ook weer vrijgelaten vanwege een gebrek aan bewijs. De aangehouden zoon kreeg daarom in 2013 een schadevergoeding van ruim 30.000 euro.
In 2019 leek er even een nieuwe ontwikkeling in de zaak toen een vuurwapen werd opgehengeld door magneetvissers in Vollenhove.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.