nieuws

Kan de vlag uit of niet? Blijdschap én teleurstelling bij eindexamenleerlingen Overijssel

Geslaagd of gezakt? Dat was de grote vraag van veel eindexamenkandidaten in Overijssel. De leerlingen van het middelbaar onderwijs kregen vandaag de uitslag van hun examens.
Veel blije gezichten vandaag. Zo ook op Het Noordik in Vroomshoop. Daar kwamen de geslaagde leerlingen van het vmbo vanmiddag bij elkaar om samen met de leraren een feestje te vieren. Voor deze speciale gelegenheid toverden de leraren de aula om tot feestzaal. Bij binnenkomst over de rode loper kregen de geslaagde leerlingen een glaasje champagne, zonder alcohol, dat wel.

Tranen

Er vloeiden vandaag helaas ook wat tranen in Vroomshoop. Voorafgaand aan het feestgedruis werden de niet geslaagde leerlingen persoonlijk bezocht door hun mentor. Ook voor Boy kwam er slecht nieuws. Hij mag een herkansing doen en kan kiezen tussen biologie en Nederlands.
"Ik had het een beetje wel, en een beetje niet verwacht. Het is wel een teleurstelling. In de herkansing ga ik mijn uiterste best doen en dan hoop ik alsnog te slagen", zegt Boy. Vlak voordat het feest op school losbarst druipt Boy af. Hij gaat thuis zijn teleurstelling verwerken. 
Feest
Ondertussen gaat het feest in Het Noordik gewoon door. De dj draait de muziek nog wat harder en de geslaagde leerlingen omhelzen en feliciteren elkaar. De opluchting is van vele gezichten af te lezen. Binnenkort is er de afscheidsavond met een hilarische musical waarin ze hun leraren ook eens van een andere kant zullen zien.

Social Media

Ook op social media werd met blijdschap én teleurstelling gereageerd.
Yess!!!!! Onze Stefan heeft zijn diploma #geslaagd
Posted by
on

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.