nieuws

Automobilist strandt na serie ongelukken in Almelo en neemt taxi

Rijden onder invloed
Rijden onder invloed
Wat doe je als je in vermoedelijk benevelde toestand met je auto een lichtmast, een verkeersbord en een geparkeerde auto hebt geramd en je auto niet meer verder wil nadat je tegen een gevel tot stilstand bent gekomen? Dan neem je een taxi! Dat deed een 40-jarige man uit Almelo tenminste afgelopen nacht.
Agenten hielden de 40-jarige man in zijn woonplaats aan. De man wordt verdacht van het veroorzaken van materiële ongelukken op de Ootmarsumsestraat, het Slot en het Kerkplein. Rond kwart voor drie kreeg de politie een melding dat op de Ootmarsumsestraat een bestuurder van de personenauto een lichtmast op een vluchtheuvel omver had gereden.

Kentekenplaat was blijven liggen

De auto was doorgereden richting het Eskerplein, maar een kentekenplaat was blijven liggen. Hierdoor konden agenten gericht zoeken naar de auto. Toen agenten ter plaatse waren om de schade op te nemen, meldde een fietser dat op het Slot ook een verkeersbord omver was gereden. Daarnaast was een geparkeerde auto was beschadigd.

Bestuurder had al slingerend de auto verlaten

Terwijl de agenten nog uitkeken naar de auto, kwam een melding dat op het Kerkplein een auto met schade was aangetroffen. De bestuurder van die auto was spoorloos. Een getuige verklaarde dat de auto rondjes over het plein had gereden en vervolgens tegen een gevel tot stilstand was gekomen. De bestuurder was uit de auto gestapt en was er al slingerend vandoor gegaan.
De man kon korte tijd later in de Grotestraat Zuid in een taxi worden aangehouden. De man is vastgezet en er is een bloedproef afgenomen. De politie heeft - niet geheel onverwacht - het rijbewijs van de man ingenomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.