Nieuws

Treinen Vechtdallijn rijden ondanks staking wel, treinen en bussen van Keolis niet

Treinen Arriva rijden ondanks staking in streekvervoer
Treinen Arriva rijden ondanks staking in streekvervoer © Arriva
Streekvervoerder Arriva meldt dat vandaag treinreizigers in Overijssel geen last hebben van een nieuwe staking in het streekvervoer. De regionale treinen op de Vechtdallijn tussen Zwolle en Emmen en Almelo-Mariënberg blijven ondanks acties gewoon rijden. Ook alle buurtbussen rijden volgens planning.
De vakbonden FNV en CNV hebben vandaag nieuwe stakingen aangekondigd in het regionale openbaar vervoer. Dat heeft gevolgen voor de dienstregeling van het streekvervoer in diverse regio's. De inzet van de bussen en treinen is afhankelijk van de vakbond waar een medewerker lid van is, de cao waaronder de medewerker valt én de stakingsbereidheid die later vandaag pas duidelijk wordt.
Arriva geeft aan dat voor de regionale treinen in de Achterhoek, Rivierenland en op de Vechtdallijnen is geregeld dat deze vandaag gewoon kunnen rijden ondanks eventuele stakingsacties.
Arriva adviseert reizigers wel om kort voor vertrek altijd de reisplanner te checken. Deze wordt real-time bijgewerkt en daar is dus de laatste informatie te vinden over een specifieke rit of reis.
De vakbonden hebben ook voor komende vrijdag 24 februari nieuwe stakinsgacties in het streekvervoer aangekondigd.

Keolis

Streekvervoerder Keolis die eveneens een deel van het treinvervoer in Overijssel voor zijn rekening neemt, heeft wel hinder van de staking. Zo rijden er de hele dag geen treinen rijden op het traject Zwolle-Kampen. Ook op het traject Zwolle - Enschede rijden er geen treinen. Er wordt geen alternatief vervoer voor reizigers aangeboden
Treinreizigers kunnen wel gebruik maken van de NS, maar moeten dan tussen Zwolle en Enschede via Deventer reizen.
De treinen op de spoorlijn van Hengelo naar Bielefeld rijden nog om het uur op de even uren volgens dienstregeling. In de oneven uren rijden er tussen Hengelo en Oldenzaal bussen in plaats van treinen.
In heel Overijssel ligt het streekvervoer van Keolis sinds vanmiddag voor de rest van de dag plat. Dit vanwege een gebrek aan personeel op de Keolis Regie Centrale. Dus rijden er ook geen bussen meer.
Volgens de laatste gegevens heeft bijna driekwart van het personeel van Keolis het werk neergelegd.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.