Nieuws

Martin Luther King-diensten overspoeld met aanvragen uit het hele land: zes nieuwe diensten op de agenda

Martin Luther King Singers
Martin Luther King Singers © RTV Oost / Monique Sleiderink
Volle kerkgebouwen en een boodschap die ook 55 jaar na dato nog actueel is: de Martin Luther King-diensten die sinds januari 2022 in Overijssel worden gehouden zijn populair. Zo populair, dat besloten is om de diensten ook op andere locaties in Nederland te houden. De organisatie is de afgelopen tijd overspoeld door aanvragen uit het hele land en heeft nu besloten om zes data toe te voegen aan de agenda.
Dit jaar, op 4 april, is het 55 jaar geleden dat Martin Luther King werd vermoord. De baptistendominee was mateloos populair. Zijn toespraak over rassendiscriminatie 'I have a dream' werd wereldwijd bekend. Martin Luther King was behalve dominee ook politiek leider en een van de prominentste leden van de Afro-Amerikaanse burgerrechtenbeweging.

Nieuwe data

Tijdens de speciale diensten wordt de boodschap van King verspreid en worden gospelliederen gezongen. De dienst is sinds januari 2022 vijftien keer gehouden en er staan nog drie data op de agenda. "Daar komen er volgend seizoen nog zes bij", zegt dominee Arjen van der Spek, initiatiefnemer van de diensten. "We gaan binnenkort overleggen waar en wanneer die diensten worden gehouden." Dat zal in de periode november 2023 tot en met maart 2024.
De afgelopen maanden zijn vanuit het hele land aanvragen binnengekomen om de dienst ook daar te houden, vertelt koorlid Arjen van der Berg. "We hebben daarom besloten door te gaan, met dus uiteindelijk zes data. Het is echt heel leuk om te merken dat men zo enthousiast is en dat ze deze dienst in hun kerkgebouw willen hebben."
Voor de huidige tour staan zoals gezegd nog drie data op de agenda: 5 maart in Vriezenveen, 12 maart in Dedemsvaart en 25 maart in Enter.
Wij waren eerder deze maand bij de dienst in Vroomshoop en maakten daar onderstaande reportage van:
Martin Luther King inspireert Vroomshoop

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.