nieuws

Opmars van de Wagyukoe in Overijssel

Het koeienras Wagyu is in opmars. Het exclusieve ras wordt sinds een jarenlange stillegging van de vleeshandel tussen Japan en de EU weer geïmporteerd uit Japan. Maar de dieren lopen ook gewoon in Twente rond.
Niet de roodbont koe, niet de zwartbont en ook niet de Blonde d'Aquitaine. Het is de Wayukoe waar boer Nijhof uit Delden zijn hart aan heeft verpand. Zeven jaar geleden besloot de familie Nijhof over te stappen op de Wagyukoe. Wat begon met twee kalveren is uitgegroeid tot een kudde van 25 dieren. Boer Nijhof heeft zich helemaal verdiept in de zogenoemde keizerlijke koe.

Klassieke muziek, bier en massages
Zo staan de stieren in een ruime stal waar constant klassieke muziek uit de luidsprekers komt. Nijhof masseert elk dier zo'n vijftien tot twintig minuten per dag. En de runderen drinken bier.

Goed voor cholesterol

Nijhof heeft gelezen over de prijzen die in Japan gehanteerd worden. Zo ver komt het bij hem niet. Maar hij erkent dat een biefstukje van één van zijn dieren duurder is dan het gangbare biefstukje. ''Maar dan proef je ook wel iets heel erg lekkers. En het is ook nog eens goed voor je cholesterol. Hartpatiënten hebben er zeker baat bij."

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.