nieuws

The Ultimate Stunt Cheersquad uit Hellendoorn Nederlands Kampioen cheerleading

The Ultimate Stunt Cheersquad uit Hellendoorn heeft vandaag tijdens het Nederlands kampioenschap Cheerleading in Zwolle opnieuw de nationale kampioenstitel in de wacht gesleept. In totaal deden 23 teams mee aan het evenement. De meiden uit Hellendoorn werden eerste in de Senior Allgirl groep.
The Ultimate Stunt Cheersquad is de enige cheerleader groep uit Overijssel die aan het Nederlands Kampioenschap meedoet. Ze sleepten vorig jaar ook al de Europese titel in de wacht.

Geen sport voor doetjes

Hoewel de kleurrijke pomps waarmee gezwaaid wordt naar het publiek anders doen vermoeden, is het cheerleaden geen sport voor doetjes. Door de vele salto's en sprongen in de lucht kon de Hellendoornse groep slechts met de helft van alle twintig teamleden meedoen aan het kampioenschap. De anderen moesten deze keer afhaken vanwege de vele blessures.
Toch bleek de oefening in Zwolle voldoende voor de eerste plaats. Op 27 en 28 juni doet de kersverse Nederlandse kampioen opnieuw een gooi naar de Europese titel tijdens het EK in Ljublijana in Slovenië.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.