nieuws

Omgeving van sportcomplex DOS Kampen afgezet vanwege asbest

Asbestvervuiling op sportcomplex DOS Kampen
Asbestvervuiling op sportcomplex DOS Kampen
De gemeente Kampen heeft de omgeving van de kantine en de kleedkamers op het sportcomplex van DOS Kampen afgezet vanwege mos dat van daken is afgewaaid. In het mos zitten asbestdeeltjes.
 Omdat het asbesthoudende dak van de kantine en de kleedkamers op leeftijd is, het sportpark druk bezocht wordt en vanwege eerdere stormschade, heeft het college van B&W een gespecialiseerd bureau opdracht gegeven extra onderzoek te doen naar de kwaliteit van het dak om elk risico uit te sluiten.
Eerder hebben enkele onderzoeken plaatsgevonden naar aanleiding van de stormschade. De uitkomsten hiervan gaven aan dat er geen acuut risico bestond voor de volksgezondheid. Wethouder Geert Meijering: “Maar we willen geen enkel risico nemen en hebben nogmaals om een aanvullend onderzoek gevraagd.”
In afwachting van de definitieve rapportage hebben voetbalvereniging DOS Kampen en de gemeente Kampen besloten om uit voorzorg het gebied rondom de kleedkamers met hekken en linten af te zetten. Op korte termijn worden verdere maatregelen genomen, maar de gemeente weet nog niet welke dat zijn.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.