nieuws

Leegstand Overijsselse kantoren en winkels neemt verder toe

De leegstand van kantoren in de vijf grote steden in Overijssel is opnieuw toegenomen. Dat blijkt uit een rapportage die is gepubliceerd door het Planbureau voor de Leefomgeving (PBL).
Volgens makelaar DTZ Zadelhoff, gespecialiseerd in bedrijfsmatig vastgoed zal het tot 2017 duren voordat het in Overijssel weer beter zal gaan.
Ook de winkelleegstand in de grote steden blijft langzaam toenemen volgens het onderzoek van het PBL.

Leegstand in Overijsselse steden is 20 procent

De gemiddelde leegstand in de grote Overijsselse steden is zo'n 20 procent, en nog steeds toenemend. Volgens Tom Mulder, vastgoedadviseur bij DTZ Zadelhoff, zal het tot 2017 duren voordat de markt weer aantrekt. Ook de prijzen per vierkante meter zijn dramatisch gedaald. Als voorbeeld: de prijs per vierkante meter op kantorenpark Westermaat in Hengelo is gedaald van zo'n 120 euro naar zo'n 60 euro.
Overigens is het in de rest van het land niet beter. In grote steden als Amsterdam en Rotterdam staat ook zo'n 20 procent van de kantoren leeg. 
Mulder merkt dat er steeds meer wordt nagedacht over herbestemming van kantoren. In het oosten van het land lopen meerdere initiatieven om kantoren te verbouwen tot appartementen. Maar volgens Mulder is dat alleen maar mogelijk voor redelijk nieuwe kantoren die ook op courante locaties staan, zoals binnensteden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.