Betaald voetbal

Go Ahead Eagles verzuimt zege over de streep te trekken bij FC Emmen

Go Ahead Eagles heeft een overwinning uit handen gegeven op bezoek bij FC Emmen. De formatie van trainer René Hake was zondagmiddag sterker dan de nummer zestien van de Eredivisie, maar in de slotminuut kwam de thuisploeg langszij en daardoor moest Go Ahead genoegen nemen met een punt: 2-2.
Zegevieren aan De Oude Meerdijk is dit seizoen nog maar weinig clubs gegeven. Alleen AZ en Fortuna Sittard wisten deze jaargang de volle buit mee te nemen uit Drenthe.

Idzes schiet binnen

Go Ahead Eagles, dat tegen Emmen aantrad met Rashaan Fernandes en Fredrik Oppegard in de basisformatie, was van zins om datzelfde kunstje te flikken. De formatie van René Hake kwam namelijk uitstekend uit de startblokken.
Via een ouderwetse scrimmage namen de Deventenaren al vroeg de leiding. In het eigen zestienmetergebied kreeg Emmen de bal niet weg en daardoor kon Jay Idzes met een lage schuiver de Deventer voorsprong aantekenen, 0-1.

Overwicht Go Ahead

In het vervolg van de eerste helft was het Go Ahead dat de lakens uitdeelde. Met goed positiespel hadden de bezoekers de overhand en daar wist Emmen amper wat tegenover te zetten. Toch was het FC Emmen dat tegen de verhouding in op gelijke hoogte kwam.

Gelijkmaker Veldmate

Na een ongelukkige botsing tussen Oppegard en Emmen-spits Ole Romeny legde scheidsrechter Jochem Kamphuis de bal acht minuten voor rust op de stip. Dat buitenkansje was wel aan Jeroen Veldmate besteed, die Emmen vanaf elf meter weer naast zijn oud-werkgever schoot: 1-1.

Adekanye

Ook in het tweede bedrijf waren de beste mogelijkheden voor de Deventer bezoekers, die dit seizoen alleen bij Fortuna Sittard en FC Volendam buitenshuis wisten te winnen. Isac Lidberg was dicht bij een tweede voorsprong voor Go Ahead, maar de poging van de Zweedse spits belandde op het dak van het doel.
Drie minuten later was het wel raak voor de Deventenaren. Na knap voorbereidend werk van Finn Stokkers, die vanaf links voorgaf, was het Bobby Adekanye die binnentikte en Go Ahead Eagles andermaal aan de goede kant van de score bracht, 1-2.

2-2 in slotminuut

Een belangrijke driepunter leek in kannen en kruiken voor Go Ahead, dat in de slotfase naliet om Emmen de definitieve nekslag te geven. De gastheren bleven zodoende hoop houden op een punt en uiteindelijk werd het slotoffensief van de thuisploeg beloond: Ole Romeny werkte in de slotminuut een voorzet binnen en daardoor deelden beide ploegen de punten: 2-2.

FC Emmen - Go Ahead Eagles 2-2

0-1 Idzes (9)
1-1 Veldmate (40/strafschop)
1-2 Adekanye (61)
2-2 Romeny (90)
Arbiter: Kamphuis
Geel: Araujo, Rommens, Adekanye, Veendorp, Romeny
FC Emmen: Van der Hart; Bouchouari (Scholte/81), J.Veldmate (Dirksen/69), Veendorp, Araujo; Vlak, Diemers, Bernadou; Zivkovic (Antonisse/81), Hoesen (Assehnoun/46), Romeny.
Go Ahead Eagles: De Lange; Deijl, Nauber, Amofa (Mattiello/83), Oppegard (Fontán/76); Adekanye (Markelo/87), Idzes, Rommens, Fernandes (Linthorst/76); Lidberg, Stokkers (Sow/76) .

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.