Betaald voetbal

FC Twente lijkt topklassering te kunnen vergeten na nederlaag bij PSV

FC Twente heeft een pas op de plaats moeten maken in de strijd om een plek bij top van de ranglijst. Op bezoek bij PSV konden de Enschedeërs lange tijd goed mee met de Eindhovenaren, maar bleek de thuisploeg na een sterke tweede helft uiteindelijk wel een maatje te groot: 3-1.
Daarmee lijkt FC Twente de strijd om een topklassering uit het hoofd te kunnen zetten. Door de nederlaag in Brabant is het gat met nummer vier PSV opgelopen naar zes punten. Toch was FC Twente een groot deel van de wedstrijd niet eens kansloos in het Philips Stadion. Met de weer herstelde aanvoerder Robin Pröpper en vormgever Ramiz Zerrouki weerde FC Twente zich aanvankelijk kranig.

Onzorgvuldig

Een probleem dat FC Twente dit seizoen al langer ondervindt, diende zich tegen PSV echter opnieuw aan: het onzorgvuldig omgaan met de geboden kansen. In Eindhoven kon de ploeg van trainer Ron Jans zich alleraardigst meten met PSV, maar vergaten onder meer Virgil Misidjan en Vaclav Cerny de mogelijkheden te verzilveren. Wéér ontbrak de overtuiging voor het vijandige doel.

Misidjan

Met name Misidjan - wel de enige met dreiging aan Twentse zijde - zal zich in de rust nog eens flink achter de oren hebben gekrabd. De linksbuiten werd geweldig in stelling gebracht door zijn kompaan aan de linkerflank Gijs Smal. Het schot dat Misidjan vervolgens produceerde oog in oog met PSV-doelman Benítez had alleen meer weg van een slap rolletje.

Vroege achterstand

Daarmee verzuimde de vleugelaanvaller de stand na een kwartier spelen gelijk te trekken. Want PSV had slechts negen minuten nodig om de minst gepasseerde defensie van de Eredivisie te kloppen. Bakayoko vond met een indraaiende voorzet het hoofd van de doorgelopen Fabio Silva: 1-0.
Fabio Silva zette PSV al vroeg op voorsprong tegen FC Twente
Fabio Silva zette PSV al vroeg op voorsprong tegen FC Twente © ANP

Gelijkmaker

De overpeinzing van Misidjan tijdens de theepauze wierp vrijwel direct zijn vruchten af. Xavi Simons en Fabio Silva lieten na PSV in veilige haven te schieten, waarna Misidjan in de tegenstoot toesloeg. Een voorzet van hem werd door niemand getoucheerd en viel binnen bij de tweede paal: 1-1.

Onfortuinlijke Vlap

Het leek alsof FC Twente eindelijk het besef had dat er wat te halen viel in het Philips Stadion. Vlak na de gelijkmaker van Misidjan had Michel Vlap de Tukkers van dichtbij aan de leiding kunnen koppen. Het is echter niet het jaar van de onfortuinlijke nummer tien, die ook na het bezoek aan De Lichtstad nog op de hatelijke nul staat.

De Jong

Een bal tegen de touwen knikken is aan Luuk de Jong wél besteed. Tegen zijn oud-werkgever etaleerde de spits andermaal zijn handelsmerk. De misser van Vlap was amper verwerkt of De Jong tilde de stand naar 2-1. Daarmee verdween het geloof bij FC Twente. Het slotakkoord was halverwege het tweede bedrijf voor Xavi Simons. Op schitterende wijze bepaalde het supertalent de eindstand op 3-1.
Luuk de Jong klopt Lars Unnerstall: 2-1
Luuk de Jong klopt Lars Unnerstall: 2-1 © ANP

Genadeklap

Het bleek de genadeklap voor FC Twente, dat opnieuw tegen een nederlaag buitenshuis aanliep en volgende week in het thuisduel met SC Heerenveen ook nog eens sterkhouder Ramiz Zerrouki moet missen vanwege een schorsing.

PSV - FC Twente 3-1

1-0 Fabio Silva (9)
1-1 Misidjan (47)
2-1 De Jong (57)
3-1 Xavi Simons (73)
Arbiter: Gözübüyük
Geel: Sangaré; Zerrouki
PSV: Benítez; Mwene, Ramalho, Branthwaite, Mauro Júnior; Sangaré, Simons (Til/87), Veerman (Saibari/87); Bakayoko (Van Aanholt/63), De Jong, Silva (Gutiérrez/77)
FC Twente: Unnerstall; Brenet (Cleonise/63), Pröpper (Pleguezuelo/89), Hilgers, Smal; Zerrouki, Vlap, Salah-Eddine (Steijn/75); Cerny (Sampsted/63), Van Wolfswinkel (Ugalde/75), Misidjan

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.