nieuws

Leontien Ladies Ride in Hardenberg trekt 2500 fietssters

Tweeënhalfduizend fietssters hebben vandaag meegedaan aan de elfde editie van de Leontien Ladies Ride. De deelnemers werden vanochtend traditioneel op de Markt in Hardenberg weggeschoten door viervoudig Olympisch kampioene, meervoudig wereldkampioene en sportvrouw van het jaar Leontien van Moorsel.
De Leontien Ladies Ride voerde het peloton van sportieve vrouwen langs de vele prachtige plekken in de gemeente Hardenberg. Vooral de unieke sfeer, de mooie fietsroute, de braderieachtige entourage voor de start en de enthousiaste artiesten aan de finish maken het evenement al jaren tot een groot succes.
Ook ditmaal was dat het geval. De langdurige regenval deerde de deelnemers niet, de sfeer bleef opperbest. Leontien: "Ik ben erg blij dat, na drie jaar Raalte, het evenement met Hardenberg opnieuw de prachtige fietsomgeving van Oost-Nederland aandoet." Het doel van Leontien Ladies Ride is vrouwen meer te laten bewegen en te laten ervaren hoe prachtig Nederland is op de fiets.

Cheque voor Leontien Foundation

Het evenement in Hardenberg werd in samenwerking met de gemeente Hardenberg en Stad Hardenberg Promotie georganiseerd. Leontien van Moorsel mocht voor de start een cheque van 6.215 euro voor de Leontien Foundation in ontvangst nemen. Leontien van Moorsel zet zich al jaren in om de strijd aan te gaan tegen eetstoornissen. In 2008 heeft zij hiervoor de Leontien Foundation opgericht.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.