Nieuws

Laptop over? In Almelo lever je die in zodat er in Ghana jongeren mee aan de slag kunnen

In Almelo kun je laptops inleveren die naar Ghana gaan.
In Almelo kun je laptops inleveren die naar Ghana gaan. © ANP
Heb jij nog een oude laptop ergens in een kast liggen, of op zolder? Zo'n overjarig model waar je niets meer mee doet? Eentje die eigenlijk al lang op de vuilstort had moeten liggen? Het Almelose bedrijf EuroDev wil ze graag hebben. Het bedrijf stuurt de laptops naar Ghana om jonge mensen daar kans te bieden aan de slag te gaan in de IT-sector.
Het Almelose bedrijf heeft een deel van het magazijn beschikbaar gesteld voor het project van Climbing The Right Tree. "Wij zijn een bedrijf dat Noord-Amerikaans bedrijven helpt te starten in Europa", legt Tom van den Nieuwboer van EuroDev uit. "Bij ons werken vooral jonge mensen."

Jong talent

Het bedrijf zag een link met het werk van Climbing The Right Tree dat zich inzet voor de ontwikkeling van jong talent in de wereld van IT. "Daar wilden we meer voor doen", zegt Van den Nieuwboer. En daar zijn computers voor nodig. Mensen die een laptop over hebben, kunnen die naar het Almelose bedrijf brengen.
"Wij maken ze helemaal schoon", legt Van den Nieuwboer uit. Dat wil zeggen dat alle data van de apparaten af wordt gehaald. "Dat moet ook, anders mogen ze de grens niet over. De donateur krijgt een unieke code mee en kan zo zien waar zijn laptop terecht is gekomen. Dat maakt het extra leuk. Je geeft jong talent de kans om zelfvoorzienend te worden, zodat ze op zoek kunnen naar een leuke baan of voor zichzelf kunnen beginnen."

Voorwaarden

Heel veel voorwaarden worden niet gesteld aan de laptops die ingeleverd kunnen worden. Ze moeten het doen, dat wel. En de oudste versie die er nog op mag staan is Windows 7.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.