Nieuws

112 Nieuws: Dode gevonden in Enschede | Honderden kilo's coke onderschept

In dit bericht houden we je op de hoogte van het laatste 112 nieuws van deze dinsdag in Overijssel. Je vindt hier een overzicht van ongelukken, branden en misdrijven in onze provincie.

18.05 uur | Lichaam gevonden in water bij Enschede

In het water aan de Bergweg in het buitengebied van Enschede is aan het eind van de middag een overleden persoon aangetroffen. Een voorbijganger zag een fiets naast het water en ontdekte vervolgens het lichaam.
Een politieteam uit Harderwijk moet het lichaam uit het water halen. Een forensisch opsporingsteam van de politie doet onderzoek naar de oorzaak van het overlijden en de identiteit van de persoon. De omgeving is afgezet.
Lichaam gevonden in water bij Enschede
Lichaam gevonden in water bij Enschede © News United / Dennis Bakker

16.50 uur | Aanhouding op A1

De politie heeft vanmiddag de A1 kort afgesloten voor een aanhouding. De auto werd langs de kant gezet ter hoogte van de afrit Bathmen, in de rijrichting Deventer-Hengelo.
Het is niet bekend waarom de auto werd stopgezet of hoeveel mensen zijn aangehouden. In totaal waren alle rijstroken zo'n 5 minuten dicht, zodat de verdachte(n) konden worden ingerekend.

13.50 uur | Auto over de kop, bestuurder naar ziekenhuis

Bij een aanrijding tussen twee auto's op de N35 bij Heino is een auto over de kop geslagen, de bestuurder is daarbij gewond geraakt en met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht. De andere auto is op een lantaarn geknald. De bestuurder en diens hond zijn er zonder kleerscheuren afgekomen. De brandweer heeft geholpen om beide bestuurders uit hun auto te halen.
Eén rijstrook van de N35 is afgesloten, het verkeer kan met gepaste snelheid passeren.
Bij een ongeval op de N35 bij Heino is één persoon gewond geraakt.
Bij een ongeval op de N35 bij Heino is één persoon gewond geraakt. © News Untited / Rens Hulman

13.10 uur | Gewonde bij bedrijfsongeluk op bouwplaats

Bij een ongeluk op de bouwplaats van het nieuwe bedrijventerrein langs de A1 bij Deventer is een man gewond geraakt. De gewonde is met een ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. De Nederlandse Arbeidsinspectie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeluk. Op de bouwplaats aan de Birnieweg wordt een nieuw distributiecentrum van supermarkt Plus gebouwd.
Gewonde bij ongeluk op bouwplaats langs A1 Deventer
Gewonde bij ongeluk op bouwplaats langs A1 Deventer © News United / Rens Hulman

12.00 uur | Auto tegen woning Zwolle

Een automobilist is vanmorgen tegen de gevel van een woning gebotst op de Veemarkt in Zwolle. In de auto zat een ouder echtpaar, ze zijn met onbekend letsel naar het ziekenhuis gebracht.
De auto liep flinke schade op, de schade aan het pand lijkt mee te vallen. Het is niet bekend hoe het ongeval kon gebeuren.
Het ongeval was op de Veemarkt in Zwolle
Het ongeval was op de Veemarkt in Zwolle © PNN

11.15 uur | Douane onderschept drugs

De douane heeft gisteren 697 kilo cocaïne onderschept die onderweg was naar Kampen. Douaniers ontdekten 23 sporttassen met de drugs in een container uit Curaçao. De controle was in de haven van Rotterdam.
De 697 pakketten zaten verstopt in sporttassen waar ook batterijen in zaten. De lading was onderweg naar Kampen, maar die ontvanger lijkt volgens het Openbaar Ministerie niets met de smokkel te maken te hebben.
De drugs werden ontdekt door het HARC-team, een samenwerkingsverband van de Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam
De drugs werden ontdekt door het HARC-team, een samenwerkingsverband van de Douane, FIOD, Zeehavenpolitie en het Openbaar Ministerie in Rotterdam © Openbaar Ministerie

07.30 uur | Autobrand Ceintuurbaan Deventer

Opnieuw heeft een autobrand gewoed aan de Ceintuurbaan in Deventer. Passanten ontdekten de brand gisteravond rond 22.50 uur en waarschuwden de brandweer. Bij aankomst van de spuitgasten stond de auto al in lichterlaaie, waardoor die niet meer te redden was. Het is al de vierde keer in twee maanden tijd dat er een auto in vlammen opgaat aan de Ceintuurbaan, meestal onder verdachte omstandigheden en "telkens op twee specifieke plekken in de straat", meldt de fotocorrespondent.
Autobrand op Ceintuurbaan in Deventer
Auto uitgebrand aan de Ceintuurbaan
Auto uitgebrand aan de Ceintuurbaan © Rens Hulman

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.