Nieuws

"Spelen op North Sea Jazz", de Nieuwe Vermeer en een goed gesprek over dialect: dit was SPUNCK Podium

Waar ze over twee jaar staat met haar band? "Ik wil heel graag spelen op North Sea Jazz", zegt Nathalie Schaap. Vorig jaar werd de zangeres/contrabassist uitgeroepen tot het Talent van Overijssel en dat heeft haar geen windeieren gelegd. Samen met haar band wordt hard gewerkt aan nieuwe muziek. Het optreden met haar band NATHALIÉ is te zien in de eerste aflevering van het gloednieuwe seizoen van SPUNCK Podium. Daarin ook een gesprek met meesterschilder Maudy Alferink, nieuwe muziek van vaste gast Erik Neimeijer en een nieuwe rubriek over streektaal.

Nieuw album NATHALIÉ

NATHALIÉ speelt een mix van jazz, americana en pop, en de bijzondere stem van leadzangeres Nathalie doet bij vlagen denken aan Joni Mitchell of Allison Kraus. De band werkt aan een nieuwe EP: Dream Along, die ze 25 maart releast in Odeon in Zwolle. Er wordt flink aan de weg getimmerd, reden voor een optreden en een gesprek.
Nathalie Schaap en haar band spelen muziek van de nieuwe EP

Maudy Alferink, De Nieuwe Vermeer

Kunstschilder Maudy Alferink is net terug uit de VS en schuift meteen aan in de studio. Het zijn drukke tijden: ze is meesterschilder in het razend populaire tv-programma De Nieuwe Vermeer, reist de hele wereld over voor kunstexposities en opdrachten en heeft een boek uitgegeven met teksten over en foto's van haar werk. Haar werk is binnenkort te zien bij Kunst aan het Hof, Hof van Saksen.
Maudy Alferink in Spunck Podium

Erik Neimeijer en zijn nieuwe band

Vaste gast Erik Neimeijer is er dit seizoen ook weer bij! Hij heeft een nieuw album uit en gaat met een compleet nieuwe band op tournee. De nummers schreef hij zelf, maar ook met JB Meijers, Peter Slager van Blöf en Sven Hammond. Jeroen Hobert, een oude muziekvriend en oud-drummer van Bökkers, werkte ook mee aan de opnames. All I Know, ook een primeur op het SPUNCK Podium, wordt al veelvuldig gedraaid, evenals het nummer van vandaag We Can Do Without. Eigenlijk zou het nog even duren voordat die te horen is, maar hé, dit is ook Erik's SPUNCK Podium, dus speelt hij speciaal voor ons zijn kersverse song.
Vaste gast Erik Neimeijer speelt nieuwe muziek

Nieuwe rubriek: een goed gesprek

Een nieuwe rubriek in SPUNCK Podium is dit seizoen Een Goed Gesprek, met Pronk en Abels. Uitgever Paul Abels en muzikant Arjan Pronk spreken elkaar wekelijks over streektaal. Wat begon met een plan om woorden uit de streektaal te bespreken, mondde onder genot van een biertje en een stukje kaas uit een in goed gesprek. Uiteraard zo plat als een dubbeltje.
Een goed gesprek over streektaal

De Overijsselse poppodia

En ook dit seizoen krijg je van de grote Overijsselse poppodia een update over het laatste nieuws, optredens en festivals in onze provincie.
Het laatste nieuws van de grote Overijsselse poppodia

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.