Nieuws

Het jaar van zangeres Maaike Boksebeld, een ode aan Harry de Winter en passie voor een nieuwe Passie: dit is SPUNCK Podium

SPUNCK Podium
SPUNCK Podium © RTV Oost
Met eigen werk in de maak moet dit jaar hét jaar van zangeres Maaike Boksebeld worden. Haar deelname aan het tv-programma I Can See Your Voice levert - naast nieuwe boekingen - veel extra motivatie op om aan de slag te gaan. Erik Neimeijer brengt een ode aan vriend en programmamaker Harry de Winter, die eerder deze maand overleed. En componist Geert Christenhusz maakte een eigentijdse versie van het passieverhaal, oftewel de laatste dagen van Jezus Christus. Dit allemaal in de nieuwe aflevering van SPUNCK Podium.

Wordt dit het jaar van zangeres Maaike Boksebeld?

"Het doel is uiteindelijk om te kunnen leven van mijn muziek." Maaike Boksebeld is een hit op feesten en partijen en schitterde in het RTL4-programma I Can See Your Voice. "Te gek!", zegt ze over haar deelname aan het programma. Het leverde, behalve meer bekendheid, ook boekingen op. Maar ze wil meer dan dat: "het is een extra motivatie om met eigen muziek bezig te gaan." Ze werkt aan een aantal eigen nummers en hoopt later dit jaar de studio in te kunnen duiken met haar eigen band. Wordt dit het jaar van de grote doorbraak?
Wordt dit het jaar van zangeres Maaike Boksebeld?

Ode aan Harry de Winter

Vaste gast Erik Neimeijer brengt deze uitzending een ode aan producent en programmamaker Harry de Winter, die eerder deze maand overleed. Erik en Harry waren goeie vrienden. Samen met de zangeressen van Nelles en Maaike Boksebeld speelt hij Follow the Light.
Erik Neimeijer brengt een ode aan Harry de Winter

Passie voor een nieuwe Passie 'Zie de Mens'

Het is de tijd van de passie; het lijdensverhaal van Jezus. De Twentse componist Geert Christenhusz schreef een nieuwe versie van het eeuwenoude verhaal: Ecce Homo, wat Zie De Mens betekent. "Een heel bijzondere ervaring. Ik componeer wel veel klassieke muziek en jazz, maar dit is wel iets heel bijzonders." De tekst werd geschreven in het nieuwe Duits, geen statig ouderwets Duits dus. "En toen kwam de vraag of ik daar muziek bij wilde maken."
De uitvoering van deze nieuwe passie is aangekleed met schilderijen van Willem Hesseling, vertelt Annet Meijerink van Muziektheaterbureau Mélange. "Ik zag in Haarlem zijn expositie, een serie hedendaagse schilderijen over het lijdensverhaal. Zoals traditioneel ook in kerken verplicht was. Hij heeft niks met het geloof, maar een vriend van hem heeft gevraagd om dat te schilderen. Daar heeft hij zich enorm in moeten verdiepen en hij heeft er iets heel eigentijds van gemaakt."
Geert Christenhusz en Annet Meijerink vertellen over Ecce Homo, het nieuwe passieverhaal

Nelles en het Boosterfestival

Het is de perfecte periode om met nieuwe muziek te komen. Het festivalseizoen staat voor de deur en de liedjes van de vijfkoppige band Nelles passen perfect bij het aankomende voorjaar en zomeravonden. Anderhalf jaar nadat ze zijn begonnen gaat het hard met de Enschedese band. Met nieuwe singles, een EP en optredens op onder meer het Boosterfestival in Enschede, timmert Nelles flink aan de weg.
Het Boosterfestival wordt op 1 april in Enschede gehouden. Het is een zogenoemd showcasefestival, waar muzikaal talent uit Overijssel en Gelderland zich presenteert. Onder wie dus Nelles. Pim Kokkeler, projectmanager van het festival, vertelt meer over het Boosterfestival.
Nelles timmert aan de weg en staat op het Boosterfestival

Een goed gesprek

Uitgever Paul Abels en muzikant Arjan Pronk praten wekelijks over streektaal in de rubriek Een goed gesprek. Deze week gaat het over groeten en uiterlijkheden. "Borstel jij je wenkbrauwen?"
Paul Abels en Arjan Pronk praten over streektaal in Een goed gesprek.

De Overijsselse poppodia

En zoals elke week komen de grote Overijsselse poppodia met een update over het laatste nieuws, optredens en festivals in onze provincie.
Nieuws en agenda van de Overijsselse poppodia
Wil je liever de hele uitzending terugkijken? Dat kan via deze link. Daar zijn ook de vorige afleveringen van SPUNCK Podium te vinden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.