Nieuws

Met een album vol zomerse liedjes timmert Nelles flink aan de weg

Nelles timmert flink aan de weg
Nelles timmert flink aan de weg © RTV Oost
Het is de perfecte periode om met nieuwe muziek te komen. Het festivalseizoen staat voor de deur en de liedjes van de vijfkoppige band Nelles passen perfect bij het aankomende voorjaar en zomeravonden. Anderhalf jaar nadat ze zijn begonnen gaat het hard met de Enschedese band. Met nieuwe singles, een EP en optredens op onder meer het Boosterfestival in Enschede, timmert Nelles flink aan de weg.
De band, opgericht in november 2021, bestaat uit studenten van de Popacademie van ArtEZ in Enschede. Eerder werd al de single Hello You uitgebracht, maar er komt de komende maanden veel meer, vertelt zangeres Nadia. "We gaan op 31 maart een nieuwe single releasen, True, over een mooie dag op het strand. 28 april komt de derde single uit en in juni een EP. We zijn dus lekker druk bezig."
We hebben vorig jaar een campingtour gedaan en zijn gevraagd door die campings of we weer terug willen komen.
Zangeres Nadia over de plannen voor Nelles deze zomer
Allemaal mooi voordat het festivalseizoen begint. "Vorig jaar hebben we al wel wat kunnen spelen, maar we hopen dit seizoen ook mee te kunnen pakken en wat festivals te doen. En we hebben vorig jaar een campingtour gedaan en zijn gevraagd door die campings of we weer terug willen komen." Een mooie tijd voor de boeg dus, met hun zomerse liedjes als soundtrack.
Nelles timmert met nieuwe muziek flink aan de weg

Boosterfestival

Een festival waar Nelles in elk geval te zien zal zij, is het Boosterfestival dat op 1 april in Enschede wordt gehouden. Het is een zogenoemd showcasefestival, waar muzikaal talent uit Overijssel en Gelderland zich presenteert. Onder wie dus Nelles. Pim Kokkeler, projectmanager van het festival, vertelt dat er ruim tweehonderd aanmeldingen waren om te komen spelen op het festival. Uiteindelijk zijn zo'n veertig bands uitgenodigd.
Het verhaal van Nelles en het Boosterfestival is te zien in de nieuwe aflevering van SPUNCK Podium, die woensdag 22 maart om 17.30 uur wordt uitgezonden.
"Het gaat niet alleen om je laten zien aan het gewone publiek, maar ook aan mensen die werkzaam zijn bij bijvoorbeeld een boekingskantoor of een platenlabel. Shows duren gemiddeld een half uur tot drie kwartier, maar soms ook maar tien minuten." Naast de optredens, op verschillende locaties in de stad, is er voor de artiesten nog meer te doen.
"Overdag is er een heel programma voor muzikanten, in het conservatorium en poppodium Metropool. Met workshops, panels en seminars, waar ook de mensen uit de industrie aan tafel zitten. Je kunt daar aan hen je plannen ook voorleggen."
Pim Kokkeler vertelt over het Boosterfestival

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.