Nieuws

Theaterspektakel Øsen & Angoan laat het eerlijke plattelandsleven door de jaren heen zien

De boerderij van de familie Gunnewiek die centraal staat in het theaterstuk
De boerderij van de familie Gunnewiek die centraal staat in het theaterstuk © RTV Oost
"Als je echt wilt snappen hoe het nou zit met de boer en het verschil tussen stad en platteland, dan moet je dit theaterstuk gaan zien", vertelt Willie Oosterhuis vol trots. Samen met Bram Pape ging hij de uitdaging aan om een openluchtspektakel neer te zetten. Het resultaat is een productie waar muziek, theater en film werden gecombineerd. Het theaterstuk wordt de komende weken uitgezonden op TV Oost.
Het stuk gaat over vier generaties van de boerenfamilie Gunnewiek en de familie Brink, uitbaters van een plattelandscafé die symbool staan voor Øsen (zwoegen en hard werken) en Angoan (feesten en plezier maken). Muziek speelt volgens het duo een belangrijke rol en neemt je mee terug in de tijd. Van de ruilverkaveling in de jaren vijftig tot de stikstofcrisis van nu, alles komt aan bod.
Vier live bands spelen de hits van toen en nu: van Peter Maffay tot aan Bökkers. "Een feest der herkenning", aldus Oosterhuis. En met tien liedjes van Normaal is het ook meteen een ode aan deze boerenrockband.
Voor een eerste indruk kun je hier de reportage bekijken:
Willie Oosterhuis en Bram Pape vertellen over hun theaterspektakel
RTV Oost zendt het hele theaterstuk in vijf delen uit op TV: elke dinsdag om 17.30 uur.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.