nieuws

Ook dancefestival Dancetour in Zwolle moet zachter

Na Megabase moet ook Dancetour in Zwolle zachter
Na Megabase moet ook Dancetour in Zwolle zachter
Het dancefestival Dancetour moet zich aan strengere geluidsregels houden tijdens de Zwolse editie op 5 juli. Dat heeft de gemeente Zwolle besloten.
Zwolle scherpt de geluidseisen aan na een reactie van comité Herrie uit de Stad op de evenementenvergunning. Eind mei moest ook dance-evenement Megabase Outdoor het volume naar beneden bijstellen, nadat de rechter stelde dat Zwolle te weinig rekening had gehouden met het belang van omwonenden van Park de Wezenlanden.
Dancetour moet zich aan dezelfde geluidsregels als Megabase houden. Dat betekent een maximale geluidsbelasting op de dichtstbijzijnde gevels van 75 dB(A) en 90 dB(C).

Herrie uit de Stad

Ingrid Petiet van comité Herrie uit de Stad is blij dat ze niet opnieuw naar de rechter hoeft. De gemeente Zwolle past de regels aan nadat Petiet een zienswijze op de vergunning indiende.
Petiet zegt dat ze tijdens de afgelopen editie van Megabase een stuk minder geluidsoverlast heeft ervaren dan voorheen. "Je kon nog steeds niet buiten zijn, maar binnen was het goed te doen," aldus Petiet. "Maar de wind stond voor ons dan ook in een gunstige richting."

Dancetour

Tijdens Dancetour Zwolle treden DJ's Lucien Foort, Yellow Claw en Quintino op. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.